extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-03-22 10:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kāpēc UK farmācija nav pret homeopātiju
Vismuļķīgākais Latvijā man šķiet strīds par homeopātiju. Turklāt muļķīgas šķiet abas strīda puses – arī tas, ka homeopātija tiek tirgota aptiekās. Iemesls gan šim strīdam ir pavisam vienkāršs. Farmaceitiem Latvijā maksā pārāk maz par zāļu izsniegšanu, tāpēc viņi ir ļoti ieinteresēti vēl papildus piepelnīties, aktīvi pārdot itin visu – sākot no uztura bagātinātājiem un beidzot ar firmas kosmētiku, un protams, arī apšaubāmām bezrecepšu zālēm bez skaidriem efektivitātes pierādījumiem.

Es neko sliktu nevaru teikt par dārgu kosmētiku, uztura bagātinātājiem un pat homeopātiju. Visas šīs lietas palīdz cilvēkiem justies labi, un kāpēc lai es negribētu, lai cilvēki justos labi? Mans vienīgais iebildums Latvijā bija, ka farmaceita uzdevums ir izvērtēt zāļu piemērotību cilvēkiem, nevis piedāvāt viņiem kosmētiku un visu pārējo. Arī kosmētika ir vajadzīga lieta, bet par to labāk zinās citi konsultanti. Savukārt zāles ir nopietna lieta – tās var ļoti palīdzēt cilvēkiem un var arī kaitēt.

Ja es sāktu apspriest kosmētiku un uztura bagātinātājus, tad cilvēkiem var rasties iespaids, ka šīs lietas ir līdzvērtīgas zālēm. Bet tā nav.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?