. ([info]evita_) rakstīja,
@ 2010-03-21 02:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
smieklīgi liekas, cik skaistas bildes ir pie skolas sienas mozaīkas tiem cilvēkiem, kuri tās tapšanā nav ieguvuši ne skrambiņu. bet kāda man tur daļa.

šodien bioloģijas lekcija mani tiešām aizrāva un es uz mirkli spēju atmosties. ieliekam sevi senajos laikos. svētdienā no rīta pamodies, nokāp no sava koka, un dodies pēc brokastīm, normālām beidzot, jo pēdējās dienās ir sanācis pārtikt tikai no lapām, pieneņu saknēm un citiem draņķiem. tā nu Tu ej pa garo savannas zāli, pēkšņi kaut kas nočab, Tu ej trokšņa virzienā, cerot nosist kādu mazo dzīvnieku, bet - priekšā ir zobenzobu tīģeris. ir jāizdara izvēle. TAGAD! cīnīties vai bēgt. bioloģiskie procesi ir tik piemēroti bēgšanai, atslābst elpvadi, lai vieglāk elpot, paātrinās sirdsdarbība, lai sirds ātrāk darbotos un organismam vairāk tiktu skābeklis, paplašinās acu zīlītes, lai Tu redzētu kur skriet, apstājas nieru un kuņģa darbība, lai tas lieki netērētu enerģiju, kas ir vajadzīga muskuļiem, izdalās adrenalīns. tad kāpēc gan man neskriet tagad?

aizbēgu.. izrunājos, nomierinājos. un nu man šķiet, ka es zinu, kā rīkoties. bez asarām, bez jebkādām skumjām, ar smaidu. viss notiek kā jānotiek. situācija ir pārāk sarežģīta, lai to skaidrotu, bet par spīti visam, es jūtos labi. un man nav žēl.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jaranga
2010-03-21 11:01 (saite)
atslābst elpvadi, lai vieglāk elpot, paātrinās sirdsdarbība, lai sirds ātrāk darbotos un organismam vairāk tiktu skābeklis, paplašinās acu zīlītes, lai Tu redzētu kur skriet, apstājas nieru un kuņģa darbība

^elpvadi neatslābst, tie tieši pretēji obstukcē,elpošana pārtrinās un ir apgrūtināta, dēļ paātrinātās elpošanas paātrinās sirdsdarbība,jo pastiprināti pieplūst skābeklis, acu zīlītes palielinās dēļ uztraukuma, un nieru darbība pastiprinās,jo pastiprināti izdala adrenalīnu,ganjau arī hipofīze piesviež kādu hormōna devu, kunģis visticamāk balstotie suz pātrināto sirdsdarbību un asinsapgādi arī pastiprina savu aktivītāti lai notiktu metabolisms' :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]evita_
2010-03-21 11:12 (saite)
tātad es vakar 5 h klausījos muļķības?? :D
nu nē, man zaļš un rūtaina rakstīts. atslābs elpvadi. nieres paātrinās tikai tik tālu, ka izsviež jau sagatavoto urīnu, lai tas netraucētu skriet, bet jaunu vietā netaisa, tāpat var atslābt arī taisnā zarna :D nu tā ir simpātiskā nervu sisitēma :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jaranga
2010-03-21 11:25 (saite)
tie ir tīrākie simpātiskās nervu sistēmas efeekti, kas parasti darbojas trauksmes situācijā.. un tākā viņa ir sasitīta ar endokrīno sistēmu, tādējādi pastiprina adenalīna izdalīšanos,kas izdalās no virsnierēm..(tātad neiru darbība pastiprinās) nevis tiri asins filtrēšanā un uzrīna izveidē.
Bet loģiski spriežot,man patīk mana versija :D , jo mums jau nav tik lielas trauksmes (kā zobenzobu tīģera sastapšnās) ,lai darbotos visas iepriekšminētās leitas :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]evita_
2010-03-21 11:44 (saite)
reizēm jau ir gan. kad spēlē sātanos un tā :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jaranga
2010-03-21 11:47 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?