VFF vs Gojko - ko no tā būs mācīties?

Manuprāt, VFF/FSI vs AL parāda, kā mūsdienās darbojas internets un sociālie mediji. Vienam intensīvi izplatot sev labvēlīgas ziņas ātri vien var gūt sabiedriskās domas labvēlību un priekšroku savam viedoklim. VFF izvēlējās klusēt, vismaz, daļa no vēstulē minētajām personām, kad otra puse - AL - turpināja pludināt vienu ziņu pēc otras visos iespējamajos kanālos. Rezultātā, kad VFF nāca klajā ar savu paziņojumu (sēdes lēmumu), tad tam jau vairs nebija nekādas nozīmes - to uztvēra kā kārtējo izgāšanos un "oldschool" paraugu.
Perfekti nostrādāja LU rektors M.Auziņš, kurš nostājās vairākuma pusē - LU VFF nesaprot moderno demokrātiju, Rietumu universitātes šādu "normālu jaunības radikālismu"(!!!) pazīst un tas tādu jezgu kā Latvijā neradītu. Skaisti, protams, internetā komentāros Auziņš tiek slavināts.
Ko no tā mācīties? VFF vajadzēja intensīvi un aktīvi reaģēt uz AL vēstuli - nezinu, blogot, twitterot, skriet uz radio, TV. Izklausās histēriski? Daļēji, bet mūsdienās mediji strādā ļoti ātri un negaida, kamēr tu pēc pāris nedēļām būsi noformulējis, ja noformulējis, viedokli. Protams, risks, ka tā var iekrist uz provokācijām, saglabājas, bet par to ir jādomā jau savlaicīgi.

Comments

perception

vai šoreiz ir pastāv liela atšķirība starp to, kā lietas tika uztvertas, un to, kādas tās ir?

Re: perception

Es domāju, ka zināmas sakarības tur ir- pārmetums par "oldschool" strādā vienmēr, turklāt AL parādījās kā tāds Robins Huds, kuru beigās vēl centās sodīt.
Nu, priekšstati par Kūļiem jau bija briedināti. Ja kāds izdomātu iet pret viņiem, pozitīva publicitāte būtu garantēta.
Hmm, manuprāt pilnīgi normāli būtu risināt smuku diskusiju akadēmiskajā presē, kur abas puses liek savus argumentus un samaļ miltos oponentu. Vācijā t.s. vēsturnieku strīds, ja nemaldos, gadus 15 ilga un rezultātā zinātne bija tikai ieguvēja, jo tika pilnveidota argumentācija, meklēti papildus avoti utt. Diemžēl mūsu zemīte ir pārāk maza, tb ja uzrakstīsi ko kritisku par kolēģa darbu, tad nevis lasīsi argumentē†u pretrakstu, bet gan kolēģis pārstās tevi sveicināt, bet sēdēs balsos pret papildus finansējuma piešķiršanu tavai katedrai.
Abām pusēm būtu jāapsēžas pie viena galda, kas nav ierobežots ar kādām institucionālām noteiksmēm - es-pasniedzējs/tu-students v.tml. un jācenšas noskaidrot, ko no abi grib.
Bet nu dzīvē viss ir savādāk - kāds negrib, cits uzmet lūpu utt.
tas ir iemesls, kāpēc sēdē atteicos atbildēt uz jautājumiem. būtu runājis par visu, taču bez grožiem, lai izteikties var arī citi studenti. to darīt negribēja viņi, meh.
Lūk, beidzot arī ir viedoklis, kam piekrist.

Papildinājums: M. Auziņš ne tikai nostājās vairākuma pusē, bet ar savu paziņojumu, ka "studentu uzmanīs" no vecajiem vilkiem arī norādīja, "kurš te vienmēr ir bijis īstais rektors."
"kad otra puse - AL - turpināja pludināt vienu ziņu pēc otras visos iespējamajos kanālos" <-- muļķības
muļķības un blēņas nav nekāds arguments.
ja vēlies attīstīt eksperimentālo un darbdienas filozofiju, tad tev ir jāpiestrādā pie argumentācijas...
"iepūt man" ir arguments?
Man šķiet, ka šeit vairāk parādās komunikāciju problēmas starp veco un jauno paaudzi.

Interneta laikmetā ļoti daudz informācijas ir draza. Vecā paaudze praktiski jebkuru kritisku anonīmu komentāru uzskata par personīgu apvainojumu un jūtas nomākti šo komentāru daudzuma dēļ, ka vienkārši atmet ar roku un vispār neko neatbild. Savukārt jaunieši to uztver kā slapju sniegu – nav patīkami, bet nav iemesla to uztvert pārāk personīgi. Abām pusēm ir jāiemācās starp šīm drazām atrast būtisko un sniegt ātru atbildi vajadzīgajā vietā. Internets jau pats tālāk izplatīs šo informāciju pa visiem kanāliem.

Šobrīd Kūlis ir devis savu atbildi pēc būtības. Viņa kļūda bija tikai tā, ka viņš to izdarīja krietni par vēlu un tikai pēc tam, kad fakultāte bija cietusi fiasko pēc mēģinājuma komunicēt, ignorējot internetu. Iekšējā sēde varēja būt pamatota, bet uzreiz pirms vai pēc tās bija jāsniedz arī publisks paziņojums. Varbūt tam bija domāta Kivles neveiksmīgā vēstule Dienā?

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba