Journal    Friends    Archive    User Info    memories
  atvadīties | atgriezties | dzeja | darbi | epifānijas | erlends | emuārs |

Klejotājs - 7. Janvāris 2009


7. Jan 2009 00:27

jā, forši. Menti dažreiz dara muļķības, taču degvielas daudzuma apgriešana no 500L uz 100L ir pilnīgs apsurds. Turklāt prezidenta vizītēm nākamajos trijos mēnešos tiks iztēreti 100 tūkstoši.

dump?

eju līdzi


7. Jan 2009 00:29 Par Blogiem

Dažreiz man šķiet, ka ir varen stulbi sarakstīt brīnumu lietas blogā ar dažnedažādiem saitiem, informācijām un bildēm un tēlot baigi sašutušo, cinisko vai gudro, kamēr tas viss ir ņemts no cita bloga.
Tas nepadara par baigo blogotāju vai rāda krutumu.
Tu jau tikai skrien līdzi mēdijam - dari tieši to, ko viņi grib.
Un norakstot citu blogu, vairs neizpaud viedokli, kas ir tavs. Tipiska cilvēka rīcība - piekritīšu tam, kas ir lecīgāks vai kam ir krutāka kamera vai pazīšanās.

eju līdzi


7. Jan 2009 22:13 Orsons Skots Kārds - Endera Spēle

Jau kādu laiku atpakaļ nopirku šeit, Cibā, izslavēto grāmatu. Izlasīju arī jau kaut kad novembrī.


Neesmu nekāds īpašais satura izstāstītājs un nepatīk man arī kaut ko mēģināt iztirzāt par, jāatzīst, lielisko O.S. Kārdu, tāpēc te būs recenzija. Taču pateikšu gan kaut ko par noformējumu utt.
1. Nākošreiz grāmatas izdevējam, vai pareizāk tulkotājam, vajadzētu piestrādāt pie stila kļūdu labošanas. Vienbrīt piebesīja rindkopu pēc rindkopas lasīt teikumus, kuros visu laiku vienā pēc otra atkārtojas: Viņš, Viņš, Viņš, Viņš... un tā no vietas. Tulkojums gan ir ļoti labs, visu cieņu, tikai stilu gan skatāmies.
2. Mazliet jāuzlabo grāmatas datorsalikšana. Ir ļoti nekvalitatīvi rindkopu nākošajā lapā beigt ar pēdējā vārda izskaņu. Piemēram, lapa beidzas ar "aku-" un nākošā sākas ar "-rāts". un ar to beidzas pati rindkopa. Nejēdzīgi.
3. Kā būtu ar grāmatas fonta palielināšana vismaz par vienu skaitli? Ne velti 2006. gadā Dienas slavenā 30 grāmatu sērija tika atzīta par visstulbāko, jo tās fonts bija nepielūdzami mazs. Tas nekas, ka grāmata paliks biezāka un dārgāka. Tāpat mēs par literatūru maksājam milzu naudu.

Tā lūk.

4 iet līdzi - eju līdzi

Back a Day - Forward a Day