Eos ([info]eos) rakstīja,
@ 2024-01-30 03:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Interesanti? Cilvēki.
Šajās dienās saprotu, ka ir pienācis laiks iepazīt jaunus cilvēkus.

Skolas laikā šķitu sev outsiders. 5.klasē klausījos smago metālu, uz skolu vilku Iron Maiden kreklu, kurš man bija līdz ceļiem.

7.klasē spēlēju datorspēles un vienā spēlē biju pirmais Latvijā.

9.klasē man skola bija apnikusi, mācījos mājās.

10.klasē man šķita, ka esmu jau ļoti vecs. Bieži lietoju teicienu "jaunībā es darīju to un to". Kamēr vienaudži malkoja vīnu un taisīja matraču polku, es lasīju Dickens Divas pilsētas.

11.klasē skola man aizvien bija apnikusi. Depresija arī man bija jau apnikusi. Biju bijis uz psihoterapiju jau 14 - 17, tātad 3 gadus. Mocības turpinājās. Mamma aizveda uz meditāciju centru. Tur bija kas jauns beidzot. Forši vīrieši, kuri nebija agresīvi. Tādus viegli cienīt.

12.klasē izvēlējos meditēt skolas vietā, tāpēc paliku uz otru gadu. Taču uzzināju, kas ir astrāls un mošķi tajā.

Otrreiz ejot 12.klasē, vakarskolā, uzzināju, ka ir interesanti dzīvesstāsti klasesbiedriem. Viena meitene apprecējusi holandieti, čalis spēlē rokgrupā, cita meitene ir policista meita un atver visas durvis ar femme fatale skatienu. Feina klase. Un vēl mākslniece, kurai interesēja bohēma. Un tad vēl ķirurgs, topošais, modelis esošais, patiešām varena kompānija. Es viņus visus vedu uz PSRS stilā iekārtotu Ekonomikas ministrijas ēstuvi, bija super šiki. Varu derēt, ka māksliniecei aizvien ir foto no 2008.gada.

Augstskolā paveicās, studēju kopā ar topošo operdziedātāju. Ambicioza, lecīga un mērķtiecīga meitene.

Paralēli tam Rīgas valsts 1.ģimnāzijā palīdzēju vadīt Bridža pulciņu. Tur arī bija forši jaunieši. Prata ne tikai matemātiku un fiziku, bet arī filozofēt. Ar vienu čali maršrutā "RV1Ģ - Jugla" nogājām varbūt ap 2000 km dažu gadu laikā.

Baltu filoloģijas studijās superstārs bija un ir Skutelis. Viņš taisīja repa mūziku, mācījās uz 10, vidējā atzīme 1.kursā viņam bija 9.7. Ar viņu gribēju runāt, taču kautrējos.

Fizmatos man patika pasniedzēji. Dāma, kura teica: "robežiņas tur, funkcija tiecas uz nulli, vajag Gausu, būs labi". Ļoti cienu, burtiski sarku J. Menča klātbūtnē, viņš ir dzīvā leģenda. Āboltiņa arī - tik lielisks cilvēks, ka grūti pateikt, ka viņa ir tā, kuras grāmatas lieto visa Latvija. Ar to domāts - pieticīga un vienkārša labā nozīmē.

Klasiskajā filoloģijā satiku ļoti erudītas profesores. Prof. Ilze Rūmniece zina tik daudz, ka to vienu kursu, ko paspēju noklausīties pie viņas, un tas palicis atmiņā ar tik daudzām sīkām detaļām, ko viņa uzzinājusi braucienos uz Romu, atceros aizvien.

Pēc tam, pēdējos 5 gados, dažādi cilvēki man šķituši ļoti interesanti. Pārsvarā tie, kas cenšas dzīvot ārpus visiem rāmjiem, visu laiku jautā: "Kāpēc?", meklē kopsakarības it visur.

Papildus visam tam jau pusaudžu gados sāku mācīties valodas. Vēl bez krievu, vācu, angļu - franču, poļu, spāņu, norvēģu, japāņu. Augstskolā bija grieķu, latīņu, lietuviešu.

Jo vairākās valodās spēju rakstīt, jo dažādākus cilvēkus varu satikt internetā un ko dziļu ar viņiem saspriest.

Daudz cilvēku esmu saticis dažādos interneta forumos. Vienā esmu jau 19 gadus, tas ir datorspēles "Civilizācija" forums. Tur man patīk rakstnieki, zinātnieki, namdari, inženieri un citi.

Tipisks piemērs: "I have 160 IQ, but I'm dumb as a rock". How come? Rocks travel through space and have memories and can hold souls inside them.

Paradokss.

***

Latvija ir labā vietā, tuvu Itālijai, pasaules centram. Ar ķīniešu un japāņu kultūras pārzināšanu pietiek, lai saprastu daudz. Indiešu kultūra vēl jāpēta.

Kur ir visi interesantie cilvēki? Rakstiet komentāros, ar ko esat interesanti. Paši sev. Par ko sevi mīlat. Bez ego, bet ar pašcieņu un pašvērtību. Mēs mūs mīlam <3


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2024-01-31 22:19 (saite)
Es gribētu komentēt, bet vairs nav spēka. Viss ir sūds. Un neviens cits ar nekomentē, tāpēc nav interesanti.
Kas bija tavs niks ankhā? (aizmirsu)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]eos
2024-01-31 22:33 (saite)
I, Fejumeitene, Mad Monk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2024-02-01 00:36 (saite)
Aha. Man jau tur sen viss bija sajucis pat tad. Tagad vispār neatceros.
Nu, kā iet?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eos
2024-02-01 00:47 (saite)
Strādāju par matemātikas privātskolotāju, šaha treneri un vadu Radošuma skolu.

Metu šautriņas, ir tāds sporta veids.

Tikko grasos pabeigt dzīvokļa remontu. Tā kā labi iet, tikai jau 11 mēnešus meklēju tādu samērā "pareizu" meiteni, kura dzīvotu veselīgi, bet arī būtu ārpus reliģijas. Tas tāds ilgtermiņa jautājums.

Kā Tev iet? Aizvien saistībā ar galdniecību strādā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2024-02-01 20:02 (saite)
Jā, galdniekojos un cerams, ka līdz mūža galam. Patīk šis darbs, iemaņas iegūtas, priekšnieks godīgs, un ja nav krīžu, var arī normāli pelnīt. Žēl tikai, ka tagad uz Ādažiem jābraukā, jo šefam tur zeme. Senāk bija 7 minūšu attālumā ar veļļuku.
Citādi dzīve garlaicīga, bet man arī neko interesantu negribas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eos
2024-02-01 20:05 (saite)
Nu re, tad man vēl jāizaug līdz tam, ka atrodu godīgu priekšnieku - skolas direktoru vai direktori.

Prieks, ka tā. Par to dzīves apnikumu diez vai, ka tā forši dzīvot. Kādu hobiju?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?