antagonist ([info]elvira) rakstīja,
@ 2004-04-29 16:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:draņķīgs un draņķīgāks
Mūzika:Nirvana - Happy Hour

Manis te nav
Golden age has passed away
Now I’m old, tired, cold and broken.

[Ja gribam atrast pozitīvo absolūtā negatīvisma okeānā, tad tagad es vismaz zinu, ko nozīmē “draņķīgi” un neteikšu, ka man ir draņķīgi kaut kādu glupību dēļ.]

Atradu mājās dažas filozofu grāmatas. Ne īsti Nīči, bet tādus kā Monteņs, Diro un Erasms. Par pēdējo gan dzirdēts, ka viņš drusku plaģiāts, bet iespējams, ka viņš tās labākās domas tad arī ir apkopojis. Palasīšu, varbūt pieņemšos prātā, aptveršu sava eksistenciālisma bezjēdzīgumu, vispārējā haosa un stulbības pamatprincipus, integrāļu imagināros paralelogramus un vēl citas gudras fīčas, un varbūt tad man būs vieglāk pieņemt faktu, ka dzīve ir s*** bedre [vai, cik šabloniska frāze] un es tikai sagadīšanās pēc tur gadījos [un atbildību par to nenesu], un tas ir tikai laika jautājums, cik ilgi es vēl varēšu šajā bedrē paelpot.

Vakar pārkāpu kaimiņu cuilvēktiesības klausoties Nirvanu vismaz 40 decibellu skaļumā un tās pavadībā piepuņķoju prāvu kabatslakatu. Domnāju, ka būs labāk, domāju nepareizi.

Paldies maniem mīļajiem refleksiem par tādām extrām kā koordinācijas un runas traucējumi, pastāvīgi drebuļi un aukstuma viļņi. Bonusā varētu nākt vēl matu un pēc tam – acu izkrišana. skats nudien būtu varen jauks un uzjautrinošs.

Drīz kļūšu par pilntiesīgu melnās sugas p0keMOnu. Bet ko citu man darīt, ja ne porķīt šo serveri ar saviem tekstiem, gruzīties SC? Jā, dārgie cibiņi, kontaktējoties ar apkārtējiem, man reizēm pat jāsmaida.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]augsne
2004-04-29 16:42 (saite)
Nē. Tu nekļūsi gan par p0keMOnu, un pati to zini. Tikai gribi aizbildināties, attaisnot sevi. Nevajag...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]elvira
2004-04-30 15:01 (saite)
nu, labi, atzīstu, nebūšu es p0kEmon$. a sevi attaisnot es pat necenšos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]silent_thoughts
2004-04-29 16:58 (saite)
eh, aiz katra pagrieziena dzīvē tevi sagaida kas jauns. cik noprotu, man varētu būt līdzīgas izjūtas. kaut kā sapinies viss.

(Atbildēt uz šo)


[info]toadbeauty
2004-04-29 17:14 (saite)
To, ka sevi laikam nemīli, noskaidrojām. Nu skaic! Tā ir viena no problēmu saknēm. A nu ka pieej pie spoguļa un paskaties uz sevi! Redzi to jauko būtni? Nu tak uzsmaidi tai būtnei! Viņai dikti vajag tavas mīlestības.

Otrkārt - paralēli visiem šitiem durakiem filosofiem palasies grāmatas par bioloģiju. Viss pasaulē notiek pēc dabas likumiem. Labi vai slikti - tas atkarīgs no katra paša interpretācijas.

Pasaule ir objektīvā realitāte. Pesimists redz tumšu tuneli, optimists - gaismu tuneļa galā, bet objektīvi - viņi ir tunelī, kur tuvojas vilciens :)
Viena tauta savu omi kā šakāļi apkaš ar zemi, bet citi omīti pakar virs pavarda (Dienvidamerikas indiāņi), lai tā vienmēr būtu ar viņiem. Secinājums - nav vispārcilvēcisku vērtību. Tas ir blefs. Ir mirusi ome - objektīvā realitāte. Un katram ir sava taisnība un pārliecība, kur omi likt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cure
2004-04-29 19:02 (saite)
man patika šie objektīvi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sabbath
2004-04-30 14:21 (saite)
Reāls teksts... Kaut esmu kaut kur tur kur man nevajadzētu būt... Eu ja padomā objektīvi - cilvēciskas būtnes tāpat ir tādas kādas viņas ir...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elvira
2004-04-30 15:09 (saite)
Well, paldies tev. Lai gan bija dzirdēta arī versija, ka tā gaisma ir vnk spuldzīte garā, tumšā tunelī, tavs izklāsts man ļoti patika - asprātīgs.

Hm, es pat nezināju, ka Dienvidamerikas indiāņi beigtu omi pakar virs pavarda.

Labi, es sapratu tavu domu, bet duraka (Erasma) grāmatu arī sāku lasīt (bioloģija man, ja godīgi, tā ne visai)un tās domas vispār ir nesliktas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]malefici
2004-05-01 22:33 (saite)
palasi Votsa "Graamatu". pietiekami interesanti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]elvira
2004-05-05 13:17 (saite)
Nau :\ a uz bibliotēku neiešu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]malefici
2004-05-06 14:23 (saite)
un?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]subjekts
2004-05-03 00:35 (saite)
Ja nu gribi ieteikumu, tad dar tā, kā neesmu darījis es(metode nav personiski pārbaudīta, bet atliek tikai tipiski ieteikumi...). Varētu iesākt ar antīkajiem filosofiem Sokrāta(Platona) dialogiem un pamazām bīdīties laikmetiem cauri līdz mūsdienām, kur tu daudz un dikti varēsi lasīt par dzīves bezjēdzību, jēdzību un citām jautrm lietām. ..ne noteikti meklēt tikai pamatojumus dzīves bezjēdzībai. Labaāk atrodi tai jēgu/!Tas ir sarežģītāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]elvira
2004-05-05 13:32 (saite)
Kkāda nojausma par ja ne dzīves vispār, tad vismaz savas dzīves jēgu man ir, vienkārši reizēm gadās, ka šī nojausma sāk pačibēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?