izelpa ([info]elpa) rakstīja,
@ 2014-04-11 19:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vienkārši tik ridiculous, šodien dabūju 9 prezentācijā par smadzeņu pieres daivas aktivāciju dažādos kognitīvos uzdevumos, un galvenā doma tajā (meta)pētījumā ir, ka ir daži zināmi reģioni, kuri saistās ar kognitīvu uzdevumu (ar atmiņu, paškontroli, objektu identificēšanu u.c.) veikšanu. a la "cik labi ir darīt kognitīvas lietas, darīsim kognitīvas lietas ar savām smadzenēm vairāk, tas ir svarīgi! kontrolēsim smadzenes!"

un tagad, lai veldzētu savas smadzenes pēc nedēļu ilgas stresošanas un temperatūras, skatos vienkārši burvīgus viģikus, kuri lieliski parāda, ka psilocibīns (medžik mašrūms, ja, draugi) saistās ar pazeminātu aktivitāti aptuveni tieši tajos pašos reģionos, kurus mums studijās liek celt kognitīvo spēju tronī. ar paaugstinātu aktivitāti šajos reģionos saistās, piemēram, viens no depresiju mediējošajiem faktoriem - ruminēšana (nevienam nenovēlu ieslīgt tādā). ar pazeminātu aktivitāti tajos reģionos saistās ne tikai psilocibīna iešpricēšana asinsritē, bet arī vairāki depresijas ārstēšanas paņēmieni - kogn. biheiviorālā terapija, meditācija u.c.

there you go, world.
neesmu pārsteigta, bet aizvien patīkami atrast šādas sakarības.

un tagad man būs tēja un kruasāni.
mīlu zinātniekus.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2014-04-13 11:16 (saite)
jā, ļaušanās nozīmību arī ir sanācis piefiksēt, tāpēc arī vide šķiet tik būtiska - ja arī pamats zem kājām kaut kur aizpeld, tad apziņa par tuvumā esošu drošības saliņu, enkuru, ļoti atvieglo procesu
paldies, tev arī labu ceļavēju turpmāk!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?