izelpa ([info]elpa) rakstīja,
@ 2013-01-10 18:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vakar biju Daugavpilī, tur jocīgi tirgi, dārgas humpalas, viss citādāk. pusdienas itāļu restorānā, braukāšana pa lokācijām, un beigās G. ņem un ielej 30l benzīna, lai arī es uzsvēru, ka jālej dīzelis. pus8 vakarā, trešdiena, Latgale, stunda servisā, stunda Statoilā, Rīga vienos naktī.
adventure time. bija traki, stresa vēdersāpes.

uzlēju piparmētru tēju, kamēr tā dziest, jānoberž vecā āda un jāuzfrišina ķermenīc.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]liizhj
2013-01-10 19:31 (saite)
dārgas humpalas? nu nez, absolūti adekvātas, manuprāt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]elpa
2013-01-10 19:46 (saite)
nu tad tas man varbūt tik tā salikās, biju kādās 6 humpalbodēs, ja ne vairāk, bet radās dārgāks iespaids nekā, piemēram, par Smiltenes vai Tukuma humpalām. tādas Rīgas cenas vai pat augstākas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]liizhj
2013-01-10 20:14 (saite)
tu biji firmīgajās [Dgs, Humana] vai tajas mazajās istabiņās/veikalos, kam pat nosaukuma nav?
firmīgās jā, tās ir rīgas cenās parasti, bet nav jau brīnums. lai gan nē, humana Dpilī ir lētāka, nekā rīgā. vienā un tajā pašā dienā [nedēļu pirms jaunās kolekcijas] rīgā viss bij pa latu, bet daugavpilī pa 50 santīmiem.
mazajās humpalās gan ļoti reti iegriežos. pa 20 santīmiem gan tur neko neatradīs, taisnība. bet nav jau arī tomēr smiltenes [mazie] apmēri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]elpa
2013-01-10 21:15 (saite)
gan, gan.
kaut kas jau tur bija, dažas labas lietas, bet uz 6-8latiem. neatradu nevienu lētu un patīkamu + vajadzīgu dīlu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]alefs
2013-01-11 08:30 (saite)
Ko tad dara tādā benzīna situācijā? Uz servisu ar auto pašaizbraukt tak arī nevar, ne?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]elpa
2013-01-11 17:40 (saite)
Īsumā - aizvelk uz servisu, atsūknē gandrīz visu, pielej pāris litrus dīzeļa, brauc uz benzīntanku un salej dīzeli pa nopietno.
Ja dīzelī ielej bišku benzīnu, tad var atšķaidīt maksimāli ar dīzeli, un puslīdz būšot ok. Otrādi gan ne-ne.

Garumā - mēģina caur 1188 sazvanīt autoservisu Daugavpilī, kurš paceltu telefonu pulksten 19:30 trešdienā. Mēģina divus servisus, neizdodas. Kasieres māk tikai drudžaini šķirstīt Statoil rīkošanās pamācību mapi (bieza grāmatvedības mape), pateikt, ka nekādā gadījumā nedrīkst darbināt motoru, un ieteikt gaidīt līdz rītam, kad būs darba laiks un kāds varēs atbraukt, aizvilkt uz servisu. Statoilā ienāk 4 policisti, tad jautā tiem pēc palīdzības. Viens kļūst palīdzīgs, sazvana čomu, kurš sazvana čomu. Čoms numur 2 negrib haltūru, bet iedod Arturčika telefonu, Arturčiks jau atvēris vaļā aliņu, kad viņam zvana, bet piekrīt haltūrai. Tad gaidām Arturčiku, lai aizvilktu mašīnu uz servisu. Atbrauc Arturčiks ar bembi, mums nav troses, G. nopērk Statoilā trosi pa Ls4, meklējam, kur pieāķēt. Atrodam, bet tur jāieskrūvē cilpiņa, kuras mums mašīnā nav vai vismaz nevaram atrast. Arturčiks iekabina tāpat kaut kur aiz radiatora, hvz, aiz kā. Mēģinu ielikt neitrālajā, neizdodas, tad piešķiļam motoru uz pussekundi, ielieku neitrālajā, izslēdzu motoru. Tad pie stūres sēžas G., aizvelkam uz servisu, kurš aptuveni 800m-1km attālumā. Tad G. izkāpj ārā un velk mašīnu no priekšas aiz dzeltenās troses, kamēr no aizmugures Arturčiks ar draugu stumj, es sēžu pie stūres (kurai nav pastiprinātāja, crazy hard stuff), ieripināmies boksos.
Tad Arturčiks stundas laikā mēģina tikt caur bākas caurumu, caur bagāžnieku bākā - neizdodas, tad paceļ augšā aizmugurējos sēdekļus, attaisa pārsegu, atskrūvē divus caurumiņus un tajos ielaiž trubiņu, nospiež pogu un izsūknē degvielu. Pēc tam salej bišku dīzeli, es tikmēr esmu uzpildījusi logu šķidrumu, atstājam Arturčikam 20ls (oficiāli 15) un šņabīti, kurš, kamēr viņš riktējās pa mašīnu, uz aizmugurējās grīdas vāļājās tieši šim gar acīm. Tad dodamies uz Statoilu, ielejam 40l dīzeļa un dodamies tālāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]alefs
2013-01-11 18:00 (saite)
Mjā. Man benzīntankos arī šad tad piemētas bažas par iespējamu līdzīgu scenāriju, tāpēc pistoli liekot bākā, ļoti koncentrējos. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?