jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2022-03-06 09:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:bērns

Tas notiek.
Bērns jāj pa istabu uz kartona kastes ar florbola nūju pār plecu un sauc, ka ir tanks un dodas šaut krievu karavīrus.
Es vienmēr esmu bijusi ļoti negatīvi noskaņota pret militārām spēlēm (uz cilvēkiem šaut NEDRĪKST !!!), bet šoreiz man nav, ko iebilst.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kapauns
2022-03-06 09:48 (saite)
Šis ir tik jokaini, jo atceros, ka uz mani tajā vecumā PSRS pro-kara/tēvijas sardzes propaganda TOTĀLI strādāja. Reāli lasīju bērniem domātas, ilustrētas grāmatas par karu. Biju pat izšķirstījis v/d kalendāru un izrakstījis visus krieviskos vārdus, kas man tolaik patika. Daudz gan nebija - standarta Aleksandrs, Aleksejs, Igors, Sergejs, Nikolajs, BORISS un ka tik ne arī ar to viss

(Atbildēt uz šo)


[info]polija
2022-03-07 07:36 (saite)
Vakar Milzkalnā skatos, ka mastos ir LAtvijas un Ukrainas karogi. Saku meita, ka tad, kad to Putleru kāds apturēs, tad mēs varēsi aizbraukt uz Ukrainu un paslēpot tur kalnos.
Meita saka"varbūt viņu kāds nošaus?
Man pat nebija īsti ko teikt - teicu, ka jā - nav jau labi tā runāt, bet, ja cilvēks pats nošauj nost visus pārējos, varbūt labāk, ja viņu kāds nošautu..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-03-07 10:40 (saite)
Izlasīju Tavā komentā "paslēpties kalnos".
Mums pirms dažām dienām bija saruna, kurā es slikto prezidentu gribēju ar burvju nūjiņu pārvēst putekļos, bet bērns - pārvērst par labo prezidentu. Kopumā es vairāk atbalstu šo bērna naratīvu.
Dažreiz brīnos, no kurienes tie puisīši miera laikos samācās tās militārās spēles. Pilnīgi jādomā par kaut kādu kolektīvo bezapziņu. Viņiem dārziņā esot noteikums, ka IEKŠĀ šaudīties nedrīkst. Tas nozīmē, kā ārā vienkārši audzinātājas to nevar izkontrolēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2022-03-07 14:01 (saite)
nu tak muļķiku tādu kur šauj, papilnam..
Vecākie saskatās filmas, multenes, mazākie saskatās lielākos, bsādu rotaļu ieroču tak joprojām pilni plaukti, vecāki gan jau arī izskaidro, kas tas viss ir un kam domāts.. Tālāk jau brīva vieta fantāijai. Un fantāzijas bērniem netrūkst..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?