jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2020-11-27 09:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
analīzes
Tikko nodevu Covid-19 analīzes. Trāpījās ārkārtīgi mīlīga laborante, kas ņēma tukšo mēģeni sākumā ar plikiem pirkstiem, jo nevarot ar cimdiem izvilkt - tagad kaut kādas īsas un tizlas tās mēģenes esot, sākumā esot bijušas tādas smukas, garas.Tad noskaidroja, ka man šī analīze tiks veikta pirmoreiz, un paglaudīja roku ar to kociņu, ko bāž degunā, lai parādītu, kāds viņš mīksts un mīlīgs. Brīdināja, ka varot tecēt asaras. Viņai pašai šo analīzi veicot katru nedēļu un tekot katru reizi. Man nekas netecēja, laikam esmu kiborgs kaut kāds. Beigās es neveikli pajokoju, ka tagad Bils Geitss mani ir iečipējis. Laborante nosmējās, kāpēc gan ne, ja jau var gabaliņu no smadzenēm paņemt, kāpēc nepaņemt.

Pie anketas jautājuma par iemeslu, kāpēc veicu šo analīzi, drusku saminstinājos: "Nu, lai noslēgtu slimības lapu?" Izrādās, jāuzskaita simptomi. Tagad jāgaida, vai šonedēlas nelielā temperatūra izrādīsies nāvējošais vīruss vai tomēr parastas ielaistas iesnas/klepus.

Kopumā nav nekāda satraukuma. Testu galvenokārt taisīju, jo darbā ir kolēģis, kurš ir riska grupā (špricē insulīnu) un neparko neiet strādāt attālināti. Visu nedēļu, kamēr es ar temperatūru pa māju, pārējā ģimene apmeklē darbus un dārziņus. Ja tomēr būs vīruss, tad skatīsimies.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]brookings
2020-11-27 10:48 (saite)
Ar plikiem pirkstiem? Sen neesmu stradījis labatorijā, bet...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeltens
2020-11-27 10:57 (saite)
Viņa izvilka no tā paneļa ar caurumiem, kurā visas tās mēģenes ir saliktas - vienā pusē tukšās, otrā ar vāciņiem, paņemtie paraugi, man liekas. Es nezinu, kā to sauc. Nemaz nebūtu pamanījusi, ja viņa par to nerunātu.
Manu dokumentu arī ņēma ar plikām rokām.
Ņemot analīzes un liekot paņemto paraugu tajā panelī, tad jau bija uzvilkusi cimdus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brookings
2020-11-27 11:08 (saite)
ok - es absoluti neesmu kompetents apspriest šādu procedūru, bet es tikai domāju, vai šī uzvedība varētu (varbūt) paskaidrot tos 'false positivs', ko piemēram Dr Mike Yeadon apgalvo ir diezgan svarīga paradība?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2020-11-27 11:33 (saite)
Tas būtu interesanti. Speciāli neergonomiski saražotas mēģenes, lai laborantiem jāķeksē ar vīrusainām rokām un jāieķeksē mazliet vīrusa arī veselo cilvēku analīzēs. Diezgan ģeniāls conspiracy, pat neiedomājos.
Es gan biju no rīta, tā ka iespēja, ka pirms manis kāds jau bijis ar vīrusu, ir maza. Bet ziņošu, ja būs false positive man, gan jau to var pārbaudīt arī pa lēto, piemēram, aizejot un uztaisot antivielu testu par piecīti. Pie true positive, man būtu jābūt arī antivielām nupat jau.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brookings
2020-11-27 11:37 (saite)
"Pie true positive, man būtu jābūt arī antivielām nupat jau" varbūt - neesmu 100% pārliecināts par to - kaut kur būšu lasījis kaut kādu gudru tekstu par antivielām šinī kontekstā - tikai aizmirsu kur :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2020-11-27 12:04 (saite)
https://www.egl.lv/sars-cov-2-covid-19-diagnostika-e-gulbja-laboratorija/
Apaksā tabula. Ok, var drošības pēc nogaidīt tās 10-14 dienas pēc pozitīva testa un tad uztaisīt, tāpat pēc pozitīva testa nedrīkstētu iet ātrāk uz laboratoriju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?