Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2021-03-18 23:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dikti mīlīga neofīta aizrautība un pārliecība par Zināšanu. Parasti gan šādi izpaužas kādā reliģiskā kultā trāpījušies. Rezultātā tīri vai sajutos vainīgs, ka šodien neesmu ēdis gaļu un vienīgais mierinājums, ka gan jau brokastu olas bija no cietsirdīgi turētajām vistām :-)


From: jim
Date: March 18th, 2021 - 10:15 pm

Nepārspīlē, nē. Tā ir masu kognitīvā disonanse, ar ko dzīvo sabiedrība. "Viss tak ok, garšo desa, nav gaļēšanā nekā slikta!" saka viena apziņas daļa, bet zemapziņa zina, ka nevajadzīga ciešanu radīšana jūtošai būtnei ir slikta, un ego, lai mūs pasargātu, būvē dažādus nolieguma mehānismus, un cilvēks nonāk arvien tālākā diskonektā pats ar sevi. Tie ir mani individuālie secinājumi un novērojumi šī gada laikā.

Un "garšo gaļa" nav nekāds arguments. Ir ētiskāk un mazāk ētiski iegūts dzīvnieku izcelsmes ēdiens; un ir tā patērēšanas biežums (biežāk par 1-2 reizēm nedēļā gaļu neēda arī mūsu tūkstošreiz piesauktie pirmsindustriālā laika senči). Ja tu nevari būt vegāns, fine by me; bet tu pilnīgi noteikti vari būt fleksitārietis + balsot ar savām pirkumu izvēlēm par to, lai netiktu atbalstīta pilnīgi vājprātīga līmeņa cietsirdība. Es arī, pirms kļuvu par vegāni, pēdējos gadus nepirku sprostos dētas olas. Piemaksāt tos centus ir daudz vieglāk, nekā izlikties, ka es nezinu to ārprātu, kas ir dējējvistu dzīve sprostos. Prāts nenogurst, būvējot visus tos mentālos labirintus. Cilvēki - vegānisms nāk par labu jums pašiem. Tā tik tiešām ir tik daudz vieglāka dzīve, neredzams akmens uz kamiešiem, par ko neesi zinājis, bet piepeši sajūti, cik daudz staltāk vari izslieties, kad esi to nometis.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?