Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2016-02-21 21:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:chess

Specifiskas kultūras ziņas

Tā kā Vidzemes reģionālās atlases turnīrā ieguvu otro vietu (nedaudz amizanti gan, ka ar +6=1 nepietiek tīrai pirmajai vietai), tad maija svētkus pavadīšu tāpat kā iepriekšējos četrus gadus - Latvijas čempionāta finālā. Šis sanāca ļoti labs turnīrs: gan perfomances ziņā - 2526, kas ir lielmeistara reitings (to atkārtot gan būs mazvarbūtīgi, kas gan arī nav pārāk būtiski, jo pie šādiem nedaudz ekstrēmiem rezultātiem (+6=1) perfomance, gluži kā Signe, melo), gan snieguma ziņā, jo negaidīti sanāca tā, ka nedabūju nevienu sliktu pozīciju. Protams, negludumu netrūka - vienam skaistam dubultsitienam beigas norāvu (uzvaras uzreiz vietā dabūju uzvarētu dāmu galotni, kur gan iztika bez pārsteigumiem), tāpat pret veterānu beigās uz brīdi izlaidu pārsvaru (kā arī pa vidu neredzēju, ka ziloņiem bija leknākas ganības, resp., labākas diagonāles), kaut kur arī pārsvaru varēju ātrāk realizēt, bet tā neatceros, ka kopumā tik viegli būtu spēlējies. Piedevām iepriekšējais turnīrs man bija augustā - "RTU Open 2015". Jā, var jau teikt, ka kas gan tie par pretiniekiem, bet - 1) uzvarēt var tikai tos, ko noliek priekšā, 2) es jau arī nebūt neesmu kaut kāds Karlsens :-D

Mājup ar uzvaru braucu kā jau pensionāramsirmam un prātīgam kungam pienākas uz 70-80km/h. Cilvēki mainās.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krazuu
2016-02-21 21:47 (saite)
Mazliet offtopic: Ja turnīra nosaukums ir tāds, kāds tas ir, tad kā nākas, ka tur startē personāžs Elizabete? Shemale or smth? :)
P.s. Congrats ar "first loser" vietu :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2016-02-21 21:58 (saite)
Šahā vīrieši vēsturiski*** ir feministi un ļauj savā pulciņā startēt arī sievietēm, ja vien tās ir pietiekoši spēcīgas.

*** - kopš 20.gadsimta 20ajiem un 30ajiem gadiem, sk. Vera Menčika

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krazuu
2016-02-21 22:09 (saite)
Cik neinteresanti. Iesaku mainīt turnīra nosaukumu vai izbalsot 'nepiederīgos'. Jo, paredzot ka lietas mēdz dažreiz attīstīties samērā neparedzami, paies laiks un šādā turnīrā startēs kaķīši (ja, attiecīgi, jutīsies pietiekami spēcīgi) :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dunduks
2016-02-21 22:14 (saite)
Šahisti ir ļoti toleranti (galu galā trenējas teju simts gadus) un akceptēs savā vidū ne tikai kaķīšus, bet arī citus zvēruļus un pat citplanētiešus (ja vien tie varēs iziet anti-cheating pārbaudi).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?