Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja,
Ar sportu nezinu kā, bet domāju šai nozarei ar atlasi pašvaki -- ja vēl par dabaszinātnēm varbūt var atrast kādu urķi bibliotekāru, tad par sportu tā saucamo nozarbibliotekāru diez vai LV kāds vispār ir -- varbūt, ja Fizkultūras institūtam ir sava bibliotēka.

(Respektīvi, krājumus pamatā cenšas veidot attiecīgās nozares speciālisti. Ja par filozofiju, soc/hum zinātnēm un mākslu ar tādu atrašanu un pajemšanu bibliotēkā parasti nav problēmu, tad par dabaszinībām jau varētu būt drusku pagrūtāk un ar sportu pavisam pagrūti. Bet vispār interesants jautājums, jānoskaidro, kas komplektē sporta krājumu).

Par komplektāciju kā tādu -- principā ir tā, ka obligātā eksemplāra likuma ietvaros izdevējiem visām Latvijā iznākošajām avīzēm, žurnāliem un grāmatām būtu pašiem jāpiegādā LNB noteikts eksemplāru skaits. Daudzi to agrāk nedarīja, it īpaši juku un pusjuku laikos, kādi bija 90ie, savukārt sūdzēt viņus visus tiesā baigā ķēpa. Tā ir problēma ik pa brīdim arī tagad, vairāk gan ar grāmatām un izdevējiem-viendienīšiem. Bet, ja Sport Ekspres nav Latvijas izdevums, tad, protams, viņš var būt vai nebūt, atkarībā no tā, kāds tobrīd nozares darbinieks pieskatīja krājuma veidošanu. Un kāds bija finansējums arī (Side note: Latvijas Nac. bibl. finansējums krājuma papildināšanai ir konstanti vienmēr piešķirts (un joprojām tiek piešķirts) aptuveni piecreiz mazāks, kā noteikts likumā(sic) un, ja pareizi atceros, kādas 8x mazāks kā igauņiem un arī leišiem. Līdz ar to tur vienmēr ir prioritātes, un ja pie tā visa nav bijis arī nozares speciālista, kas par savu lietu deg, tad var būt visādi).

Ja vien esi ar mieru, ka tavi izdevumi tiek glabāti citur, kur tiem ērtāk tikt klāt kā pažobelē, vari ziedot viņus LNB. :)

Ā, un ir trepes no 2. stāva uz 1. Faktiski trepes visā bibliotēkas augstumā, staigā kaut no 8. uz 1.. Aiz lifta. Bet tur vajadzētu pie eskalatora arī uzrakstu, piekrītu.

Un garderobistes reāli ik pa brīdim sviestainas. Es tagad neatceros, vai tās ir darbinieces joprojām, vai arī ārpaklpojumā, bet īsti vēl nav izdresētas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?