Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2012-07-22 13:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sestdiena

Tā kā bija sestdiena, tad bija doma kaut kur aizbraukt. Izvēle krita uz Kuldīgu, kur pilnīgi nejauši notika pilsētas svētki ar nosaukumu "Dzīres Kuldīgā". Turpceļš radīja pārdomas pasākuma jēgu, jo lai arī bija viena laba ziņa - autiņš tika ļoti labi nomazgāts, tomēr tā pati bija arī sliktā ziņa, jo tādos klimatiskos apstākļos vēlme kāpt ārā no autiņa tiecās uz nulli. Nedaudz gan paveicās un izkāpjot ārā no autiņa klimats pamazām sāka uzlaboties un lietussargs man vairāk izrādījās kā aksesuārs. Pirmais iespaids, salīdzinot ar iepriekš pieredzēto Valmieras pilsētas svētkos http://klab.lv/users/dunduks/381596.html, bija par citu mērogu, jo cilvēku un visa kā cita bija reizes desmit vairāk. Dažādas atrakcijas gan sevišķi nemanījām, ja vien neskaita Ventas rumbu un vizināšanu pa Ventu uz laivas ar gaisa spilvenu, bet kaut kur kaut kas skanēja un pūļi bija tādi, ka taisni riebās (tajā brīdī gan vēl nebija tikts līdz vietai, kur bija Vēl Trakāk). Jāpiezīmē, ka kaut kādi stendi, kur varētu iepazīties ar programmu nebija kā suga (vai arī nemācējām ieraudzīt). Tā nu tika izmests līkums pār pilskalnu, kaut ko laukumveidīgu, kur dzirdēta pēdējā kompozīcija no "Obscurus orbis" uzstāšanās (labs, patika) un ar visādiem līkumiem devāmies A.Grundmaņa stadiona virzienā, kur notika "Mītava Open"" Kurzemes posms. Līkumi ieveda Liepājas ielā, kas bija sataisīta par tirdzniecības ielu, kur tirgoja visu ko un cilvēki bija kā Rīgas sabiedriskajā transportā pīķa stundās. Tika satikta Pučfamīlija ar cukurvati un veiksmīgi no tās šausmīgās ielas nomukts un tad nosacīti taisnā ceļā uz Kuldīgas tālo nomali - lauktehnikas apkārtni.

Šeit es atkārtošos, ka, līdzīgi kā Valmieras gadījumā, tas patiešām ir lauku mazpilsētu pluss, ka var kājām visu izstaigāt. Navigators ieveda nedaudz neceļos, jo stadiona adrese, Īsā iela 4, bija tik viltīga, ka pa Īso ielu tai piekļūt nevarēja, ha ha ha (vajadzēja, protams, uzreiz uzticēties vietējās jaunatnes izvēlētajiem maršrutiem), bet nu stadions tika atrasts, ieņemtas labākās vietas kalniņā, kur vienlaicīgi var redzēt spēles uz abiem laukumiem, un sākot no ceturtdaļfināla tika pasākums ievērtēts. Tā kā no attāluma sevišķi nebija iespējams redzēt uzrakstus uz krekliem, tad komandas tika sanikotas pēc to krāsām. Bija zili-dzeltena "Ventspils" (kura gan izrādījās Ludza), bija gaišzili-balta "Argentīna" no figvižzinkurienes, kuri spēlēja labāk par "Ventspili", bet divas kļūdas aizsardzībā un 0:2 un var pakot mantiņas. Bija "Lapsenes" melni-dzeltenos kreklos (ēēē, no Ventspils, lai gan man šobrīd mēģina iedaudzīt, ka Ance nav Ventspils), kuriem bija maz rezervistu un kuri pusfinālā spēlēja pēc sistēmas 5-0-1 un noturējuši pret sarkan-baltajiem (Nīca) bezvārtu neižškirtu bija divu precīzu n-metru sitienu attālumā no lielā fināla, bet Akela promahnulsja un spēlē par trešo vietu spēka pietrūka un 0:3, bet laime - 2.vieta, bija tik tuvu. Turnīrs beidzās loģiski ar labākās komandas - tumšie (Kuldīgas novada sporta skola), uzvaru, lai gan finālā pret sarkan-baltajiem iesist tomēr neizdevās un n-metru sitienu sērijā pretiniekiem bija iespēja uzvarēt ar vienu sitienu, bet ņesudjba. Vienīgais, kas likās nedaudz dīvaini, ka arī abi fināli notika paralēli, jo neba tās divdesmit minūtes pasākumu tik ļoti būtu ievilkušas.

Tad nu devāmies atpakaļ, tirgotāji pamazām vācās nost (Puce arī vienu klietu, ēēē, pasūtīja), bet tas notika kaut kādos 18os, nevis 15os kā Valmierā. Ēstuves visur pilnas, bet nu pilskalnā tomēr vēl pie desiņām ar skābiem kāpostiem tikām. Jā, pa ceļam uz to redzējām ap ūdeni gar krastiem un uz tiltiņiem aplipušus cilvēku pūļus ekstrēmo skrējēju un ūdens karnevāla dalībnieku gaidās. Neliels I'm the king of the hill moments un tad jau pamazām uz auto un mājām.

Bija ok un viennozīmīgi pilsētas svētku ziņā Kuldīga>>Valmiera. Ja vēl kaut kur izdosies trāpīt uz pilsētas svētkiem, tad samērīšana turpināsies.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divi_g
2012-07-22 21:17 (saite)
Btw, tajā Valmieras pilsētas svētku vīkendā arī man tur sanāca būt, taču pilsētas svētku faktu uzzināju tikai no plakātiem un vakarā slēgtās estrādes. Kas ļoti izbrīnīja.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2012-07-22 22:03 (saite)
Tad tev vēl paveicās, jo mums pat vajadzēja nedaudz iespringt, lai plakātu atrastu :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?