Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2012-01-07 11:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar sēžot krogā un kopistiski nedaudz skumji secinot, ka pārāk daudz kas ir piepildījies no tādiem darbiem kā "451 grāds pēc fārenheita" un "1984", izskanēja arī informācija, ka IBM visai tālu tikuši saistībā ar cilvēks/iekārta saskarni, kur komandas tiktu dotas ar domām. Es vēl nedaudz pakasīju savu sirmo galvu un vēl skumjāk secināju, ka manas vēl ne tik senās cerības par domu policijas nepiedzīvošanu izkūst kā sniegs pavasarī un šobrīd jautājums patiešām vairāk nav "vai?", bet gan "kad?".


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divi_g
2012-01-07 12:56 (saite)
Nez, es kkā nevaru pievienoties skepsei par to, ka viss ir tik slikti :) Daļa no ierobežojumiem, kas pastāv, ir maksa par ērtībām un iespējām, kuras antiutopisti neparedzēja (piemēram, mob.tel. ērtības un iespējas, par ko jāmaksā ar iespēju tikt izsekotam un vienmēr sasniedzamam); ar daļu ir interesanti, ka mūsu izpratni ir pabojājuši vētrainie un totāli brīvie 80./90.gadi, piemēram, attiecībā uz cenzūru.

Par domu lasīšanu ļoti šaubos. Man liekas, ka ir viegli iemācīt tehniku nolasīt emociju pazīmes (melu detektors) un piekalibrēt "lasāmo mašīnu" atpazīt konkrētu smadzeņu aktivitāti, lai to "saprastu" kā komandu, taču iespējas "nolasīt" emociju cēloņus un tēlus ir nekādas. Vismaz, cik es zinu, un ceru, ka nekas būtiski tur nav mainījies :)

Btw, paskaties to "Black Mirror", Tev un sarunas biedriem patiks ;)

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?