Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2010-10-29 13:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Civilization 5
Pirms kāda brīža jau nedaudz izplūdu par šo http://klab.lv/users/dunduks/273896.html un tagad vēl pāris kapeikas pēc padaudz pavadīta laika tur (ieskaitot vienu nepilnu 40h sesiju - jā, jā, es esmu nedaudz traks).

Varbūt man ir nedaudz līkas rokas, bet klasiska impērijas būvniecība nestrādā, jo jauno pilsētu skaits būtiski samazina laimi (happiness), līdz ar to arī apgrūtina zelta laikmeta iestāšanos, tāpat nonākot zem nulles iedzīvotāji nevairojas, sliktāk ražo, karo utt. utml., kā arī katra jaunā pilsēta būtiski sadārdzina jauno politiku (Policy) atklāšanu, kas nozīmē, ka netiek saņemti bonusi.

Biju izdomājis pamēģināt uzbūvēt klasisku miermīlīgu impēriju, ar kuru aizbraukt kosmosā, piemēram, vai beigās visus nobumbot ar atombumbām (ha, ha, ha). Standarta karte, normāls (Princce) grūtības līmenis, Roma (visām ēkām, kas jau uzbūvētas galvaspilsētā, būvējot tās citur ir 25% būvniecības bonuss), piedevām vēl ar karti priekš šāda uzstādījuma paveicās (pirmo reizi tāda gadījās), kad ir milzīga teritorija, kurā pa vidu nav ne pilsētvalstis, ne citas civilizācijas, resp., izplaties un vairojies un viss notiks. Ņifiga. Salīdzinoši ātri uzbūvējot otro un trešo pilsētu, laime turas ap nulli, ik pa laikam iebraucot mīnusos, pie jaunām politikām netieku, uzbūvēju ceturto pilsētu, pavisam grūti paliek, pēc tam man nedaudz viens uzbruka, bet tā dabūja pa asti, ka kompensācijai par miera līguma piedāvāja arī pilsētu (diemžēl spēles gļuka dēļ - Choose production paziņojums uzkārās un nebija iespējams savādāk turpināt spēli kā ņemt to kā okupētu pilsētu (kas vēl samazina laimi un palielina politiku izmaksu), nevis atstāt kā Puppet state). Lai tomēr kaut ko varētu izdarīt un lai būtu izredzes pret vienu kareivīgu, bet par laimi attālu Monstru, arī es parādīju nedaudz muskuļu un apēdu trīs (ļoti) mazas blakus civilizācijas, nu un nonācu saskarē ar Monstru un te nu spēlējot pret NPC glābj tas, ka karošanas ziņā NPC ir pilnīgi bezcerīgs, būtiski vājāks kā iepriekšējā spēles versijā. Labi, iepriekšējās versijās armijas būvēšana un uzturēšana bija stipri lētāka, bija iespējams vienā lauciņā atrasties bezgalīgam vienību skaitam utt. utml., bet tāpat dodoties iekarot pilsētas NPC ņēma līdzi čupām katapult-lielgabalveidīgās vienības. Šobrīd ne tikai trūkst šo vienību, bet arī uzbrukumā iet nevis sinhroni bariņā, bet rindā, kā rezultātā sēžot pilsētā pa vienai vien visu oponenta mega armiju izkauju (ok, nav jau tā, ka es nebūtu tam uzbrukumam gatavojies, jo stāv man tur gan katapult-lielgabalveidīga vienība, gan pastipra parastā vienība, kā arī flotes atbalsts, bet salīdzinot ar oponenta armiju tas ir nieks), resp., viss beidzas labi un pasaule būs manējā - pat ja nebūs dominācijas uzvaras (ieņemtas visu civilizāciju galvaspilsētas), tad laika uzvara būs bez variantiem, bet salīdzinoši daudz grūtāk kā labākas stratēģijas gadījumā un esot drusku sliktākai kartei, viss varētu beigties pavisam bēdīgi.
Līdz ar to es uzskatu, ka patiešām labākā stratēģija ir ātri attīsties, pietiekoši ilgi ar vienu pilsētu, noteikti nebūvēt pašam vairāk kā trīs, nu un rēķināties ar to, ka cita(s) civilizācijas būs/pienāks pašas pietiekoši tuvu, lai tad varētu uzsākt to apēšanu, stratēģija deševo i serdito, bet strādā.

Vēl jāsaka, ka ar http://klab.lv/users/dunduks/273896.html?thread=768232#t768232 minētajiem dzelžiem patiešām pietiek knapi, knapi, jo spēles beigu posmā ir salīdzinoši daudz CTD (t.sk. pie seivu loadinga), visādi run-time error-i, ļoti ilgi citu oponentu gājienu laiki, un visskarbākais gadījums bija manā pirmajā (un šobrīd pēdējā) mēģinājumā cīnīties uz lielās kartes, kad pusgājienu pirms uzvaras (pēdējās neieņemtās galvaspilsētas ieņemšanas) spēle pateica atā, atā, un lai arī godīgi esmu uzlicis, ka autoseivi ir reizi divo gājienos un glabājas pēdējie desmit, tomēr pabeigt tā arī neizdevās. Shit happens.

Līdz ar to redzot NPC nepilnības, pat man varētu palikt interesanta online spēlēšana ar citiem cilvēkiem, vienīgi, ja ar spēļu datoru ir kā ir, tad interneta/darba dators nepavilks un arī par interneta pieslēgumu (mājas DSL - un tas ir labākais, kas manos laukos ir pieejams) pārāk lielu ilūziju nav. Kaut gan visam ir arī savs gaišās puses - nāksies vien atgriezties IRL-ā, it sevišķi pēc šādas atsauksmes http://klab.lv/users/divi_g/1628149.html par citu jauno produktu, kas man varētu būt interesants :-)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?