Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2007-04-10 16:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ceļojums

Kopsavilkums

Tas, ka tajā pusē ir Cilvēks, visu, protams, stipri atvieglina. Tas attiecas gan uz dzīvošanu, gan dažādu sadzīves lietu pārzināšanu, un reizēm parādās vēl kādas ekstras :-)

Laiks un vietas:
Brisele 03.04., 07.04.
Parīze 04.04., 05.04.
Beļģijas dienvidi 06.04.


Transports:
Rīga-Brisele-Rīga lidmašīna (AirbBaltic), biļete gan ne tā lētākā, lai gan janvāra sākumā pirkta, LVL250 diviem cilvēkiem turp-atpakaļ
Brisele autobuss, tramvajs, sabtarnsporta karte EUR11, derīga 10 braucieniem
Brisele-Parīze-Brisele (ātr)vilciens Thalys (~300km 1h20min, sasniedzot ātrumu 300kmh), EUR110 (diviem cilvēkiem turp-atpakaļ, ar atlaidi, pilnā biļete būtu EUR180)
Parīze transporta karte Visit Paris EUR27 diviem cilvēkiem divām dienām zonām 1-3, resp. visam centram
Beļģijas dienvidi 2006 gada VW Passat ar haļavno degvielu un šoferi



Brisele:
Nedaudz izmētāta, viscaur būvējas, tāds diezgan nekārtīgs un tā, kopumā neko patīkams iespaids nav, daudz skulptūras gan, kaut kas ir ok,
nedaudz klimatam nepiemērots apģērbs pirmajā dienā, bet arī tas palīdzēja trāpīt uz interesantu izstādi
Atomium apkārtnē būvējas (no rudens, bet taisoties uz labo pusi), bet notīrīts un spīzdīgs, augšā gan nedevāmies, jo savādāk neapskatītu mazo ģeogrāfisko disnejlendu - Minieiropu, šis tas interesants, šis tas pat redzēts.
kretinēja tablo sabtransportā, jo varbūt esmu nesapraša, bet nepārtraukti divās valodās rādīt, kas tas par maršrutu, tajā pašā laikā minimāli (autobuss) vai vispār (tramvajs) nerādīt nākošo pieturu - nu nerullē tas, nerullē.

Parīze:
pirmajā dienā Briseles vaina (~10-11 grādi), otrajā gan bija vasara +20, tāpat būtu noderējusi labāka sportiskā forma
kopumā iespaids daudz labāks - sākot ar tīrību/sakoptību (ņemot vērā nostāstus, biju tīri vai šokēts par redzēto), turpinot ar objektiem unlīdz pat transporta sistēmai.
Apskatījām "galvenos objektus" - Eifelis, Triumfa arka, Luvra, Konkordijas laukums, Elizejas lauki, Dorsē muzejs, Invalīdu nams, Trokadēro, Panteons, no iekšpuses apzavērāmies Dalī muzeju un Pikaso muzeju, pavazājamies pa Monmartru un Latīņu kvartālu, Pigala laukumā un vispār tajā rajonā sarkanos lukturus redzējām tikai pie norādes uz metro staciju

Beļģijas dienvidi:
kamēr brokastis un to da se, tikmēr jau pusdienlaiks pienāk līdz tiekam ārā no Briseles, pāris avārijas un nedaudz satrēgumi, pretējā virzienā arī pabiezs, jo cilvēki dodas jūras virzienā, ceļi salīdzināmi ar mūsējiem bedru ziņā (ok, lielās vilku bedres gan netika manītas), toties visi apgaismoti.
Spontinā apskatāmies senu cietoksni, diemžēl provātīpašums un līdz ar to tikai pa gabalu, bet pati pilsētiņa gluži kā no vēstures grāmatām.
Dināna, slieka gar Meuse upi 4km garumā, 100m uz abām pusēm no upes, jo tālāk kalni. Stāvā klintī cietoksnis, upē kuģīši, gar upi kafejnīcās, saulīte spīd, ļapotā,
Tālāk Celles (ar šādu nosaukumu pilsēteles ir tur biezā slānī), 11.gs. baznīca, un diena iet uz otro pusi.
Atpakaļ ceļā uz Briseli iebraucam Nāmurā (provinces centrs), katedrāle(s), meitenes arī pa veikaliem, un labas vakariņas itāļu gril-restorānā "San Marino" (rekomendēju), steiki, minerālūdens, neliela vīna pudele, kafijas, deserti, un pat 100 eiro iekļāvāmies (ja grib ieiet paēst, tad ar 30 eiro uz cilvēku ir jārēķinās).

Un šajā nedēļā galvenais bija tas, ka varēja būt pilnībā projām no visa, un reizēm tas ir ļoti vajadzīgs.

P.S.
Ja kāds var ieteikt kādu normālu vietni, kur foto iemest (it īpaši, lai nu var normāli linkot no turienes), tad būs arī foto :-)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ld
2007-04-10 16:46 (saite)
foto.inbox.lv?

(Atbildēt uz šo)


[info]formica
2007-04-10 17:04 (saite)
flickr.com nemēdz kārties

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?