Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2007-03-08 14:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:e-paraksts

8. marts un e-paraksts
taa kaa man no devinjaam darba vietaam astonjaas tieshaa priekshnieciiba bija siev.dz., tad es nesaprotu par ko tur taa uztraukties par vienliidziibu un taa solidarizeeties, taapat tachu labi ir :-)

shodien pirms e-parakstiitais dokuments iestaadee (gan privaataam vajadziibaam, bet tomeer ..., taatad ir ceriiba, ka nebuus probleemu arii turpmaak ar pashu procesu), protams, paliidzeeja tas, ka iisi pirms tam lasiiju instrukciju un pamaniiju, ka bez viedkarshiu lasiitaaja draivera un softa nepiecieshams uzlikt arii sertifikaatus - http://info.e-me.lv/lv/atbalsts/CA_sertif/index.html;jsessionid=DA4EDF765E5218C89DD8FFCCDFE3A50D, RTFM rullee :-)
un par to parakstiishanu privaataam vajadziibaam - dotajam parakstam laika ziimoga izmaksas ir 0, liidz ar to budzhets netiek aiztikts, pa ausu galam arii dzirdeeju, ka motivaacija 50,000 parakstiem publiskaa sektora darba ruukjiem esot bijusi arii kritiskaas masas sasniegshanai, lai aizietu e-pakalpojumi (arii privaataa sektoraa) un taalaak jau kaa ar bankas karteem vai elektroniskiem maksaajumiem (sheit nezin kaapeec esmu optimists, pat preteeji Igaunijas pieredzei), un jau tagad hanzanet.lv autentificeeties var arii izmantojot e-parakstu. jaa, dzirdeeju arii, ka peec gada, diviem, trim paraksta cena vareetu kristies bez maz vai ar kaartu, bet tam gan es iisti nespeeju noticeet.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divi_g
2007-03-08 14:59 (saite)
Vajadzētu gan kristies, visi dzelži tomēr izmaksā arvien lētāk un lētāk. Turklāt pieļauju, ka daļa izmaksu ir fiksētas neatkarīgi no lietotāju skaita, un pie pietiekama lietotāju pieauguma katrs atsevišķs izmaksā gandrīz neko.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2007-03-08 15:07 (saite)
protams, ir fikseetaas izmaksas - saakotneejais datu centrs utt., taapat piekriitu, ka vajadzeetu kristies, bet jautaajums vai ar kaartu ? shobriid ir http://info.e-me.lv/lv/pakalpojumi/pakalp_pakas.html, bet prpognozes/soliijumi bija par tipa 5 lati ebiznesam, 10 lati euznjeemumam, nu labi, 2-3 reizes daargaak, jo shobriid "leetakaais" variants cilveekam, kursh domaa aktiivi darboties neizskataas simpataisks, taapat neaizmirsiisim, ka uztureeshanas attiistiibas izmaksas visu laiku buus, ties, taas noteikti meegjinaas nosegt ar maksas/papildus servisa pakalpojumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fedrs
2007-03-08 15:02 (saite)
Pēc gadiem diviem, vai varbūt pieciem arī painteresēsimies kā to iegūt, ja būs kāda jēga parādījusies. Šobrīd uz sitienu atradu tikai vienu iespēju to pielietot - nodeklarēt dzīvesvietu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2007-03-08 15:08 (saite)
es esmu optimists - paintereseejies peec gada :-)

btw, ja tev ir dariishanas ar valsts/pashvaldiibas iestadaeem un tev slinkums tur iet - eparaksts ir risinaajums (luudzu, tikai nesuuti man!!!) :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?