Ideju arhitektūra - [entries|archive|friends|userinfo]
a girl

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[2. Dec 2008|15:09]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sapratu, ka mani kaitina cilvēki - informācijas vācēji. Vienmēr, uz viņiem paskatoties, pārņem nedaudz žēlums, jo liekas, ka viņiem nav dzīves. Un tieši tas arī mani kaitina - viņu nevēlēšanās pa īstam dzīvot un nodošanās nevienam nevajadzīgas informācijas grābšanā. lai jau viņi spīd ar savām zināšanām, bet cik tur iekšā ir "cilvēka"?
Linkķēpāt

Comments:
From:[info]slikts
Date:2. Decembris 2008 - 16:08
(Link)
lojālā opozīcija ziņo par ierašanos. informācijas vākšana pati par sevi nav cilvēcīguma pretstats. to pierāda cilvēki, kas ir gan cilvēcīgi, gan zinoši. Aristotelam arī ir slavens citāts, ka visi cilvēki pēc dabas tiecoties zināt (es gan neatsaucos uz viņa autoritāti, šis ir tikai amizants fakts). kopumā, man pat nešķiet, ka vajag īpaši izcelt mācīšanos, jo jebkas, ko dara bez mēra, ir pretrunā ar cilvēcīgumu. piemēram, varētu teikt, ka cilvēki, kas augām dienām tikai zvejo (nevienu tādu nepazīstu, bet droši vien tādi ir), palaiž garām lielu daļu no autentiskās cilvēku pieredzes
[User Picture]
From:[info]dreamcatcher
Date:3. Decembris 2008 - 15:21
(Link)
Tev tas kaut kāds hobijs vai kā? :)
1) Protams, ka pati par sevi šāda informācijas vākšana nav pretstats cilvēciskumam, tikai diemžēl man zināmajos eksemplāros šāda "problēma" parādās, un te jau, protams, arī ir jārunā par to, ko saprot ar vārdu "cilvēks" un "cilvēciskums" (Kā jau zemāk kāds ierunājās), un pietiks ar to, ka šīs lietas es sapratīšu tikai pati priekš sevis un necentīšos vēl kādam izskaidrot to, ko saprotu tikai intuitīvi.
2)Necentīšos arī apšaubīt Aristoteļa autoritāti, jo pilnībā piekrītu šim viņa apgalvojumam, bet nedomāju, ka informācija uzreiz ir zināšanas, kas arī ir tā lielākā atšķirība. Zinoši cilvēki - baigi ok, cilvēki, kas vāc informāciju kvantitātes pēc tikai lai citiem vēlāk padižotos ar savu "bagātību" - žēl.
From:(Anonymous)
Date:3. Decembris 2008 - 21:14
(Link)
Drīzāk gan šeit jādefinē būtu "nevajadzīgums" un "zināšanas". jo ir pieņemts uzskatīt, ka zināšanas ir kaut kas vienskaitlīgs, homogēns un ļoti saistīts ar pasauli, bet informācija- daudzskaitlīgs, no apkārtējās vides nošķirams utt. Piemēram, jāievēro būtu atšķirība starp izteikumiem, vai Ansītis zina vai tikai ir informēts par tuvojošos katastrofu? Pēc rakstītā spriežot, dreamcatcher bija domājusi tieši šo atšķirību. Pagaidām varētu pieņemt, ka Ansīša informētība ir atkarīga no citu, bet zināšanas- no viņa paša pieredzes. Sāktos meklēšana par un ap to, no kurienes Ansītis ieguvis zināšanas par katastrofu,un izrādītos, ka kāds viņam par to irr pateicis. Tātad, tas, ko ir izdarījis Ansītis, izvairoties no katastrofas un izmantojot svešas zināšanas, ir vienkāršs plaģiātisms. Iedomāsimies citu situācijas risinājumu. Ansītim pasaka, ka katastrofa, bet viņš, lai gan uzskata pateicēju par kompetentu personu, nolemj cēli turēties pretī informācijas ielaišanai savā galvā. Kas notiek? Ansītis piedzīvo katastrofu un iet bojā. Jautājums- ko šajā kontekstā nozīmē "nevajadzīga" informācija?
[User Picture]
From:[info]orissa
Date:9. Decembris 2008 - 21:15
(Link)
man domāt, šeit runa ir par informācijas vākšanu kā erudīciju, kā visdažādāko faktu zināšanu, kas vairāk atkarīga no labas atmiņas, nekā objektu un procesu izpratnes.
un man gribētos domāt kā domā tu, dreamcatcher, tomēr es turpināšu skumt par to, ka man šādas erudīcijas trūkst, jo esmu pieradusi ticēt, ka erudīcija padarītu mani par labāku cilvēku.
[User Picture]
From:[info]dreamcatcher
Date:10. Decembris 2008 - 15:42
(Link)
Nevis par labāku, bet par erudītāku.
From:(Anonymous)
Date:10. Decembris 2008 - 22:49
(Link)
Ahā, šādā gadījumā atkal vajadzētu izšķirt informācijas vākšanu (procesu) un savākto informāciju (rezultātu). Kā jau norādīju, tad attiecībā uz pirmo gadījumu, manuprāt, rodami vērā ņemami un attaisnojami iemesli, kādēļ būtu jāvāc informācija. Sniedzot norēķinu par otru, jāatceras, ka runa ir par kaut ko negrozāmu un jau notikušu, ko var pieņemt vai nepieņemt. Bet, ja nepieņemtu, tad no tā acīmredzami būtu jāizriet konkrētai rīcībai (nošaut, aizvākt, pazemot tos informācijas vācējus!), citādi- kādēļ tad runāt?
[User Picture]
From:[info]thief
Date:2. Decembris 2008 - 22:05
(Link)
ļoti atkarīgs no tā, kā tiek definēts cilvēks. sātans, kā zināms, mīt detaļās.
[User Picture]
From:[info]dreamcatcher
Date:3. Decembris 2008 - 15:21
(Link)
Intuitīvi.
From:[info]kakjeens
Date:3. Decembris 2008 - 08:33
(Link)
*Uzmet aci uz dreamcatcher
Kas būtu teicis. Tā pati dejošana, pati par sevi prasas zināšanas kas pārtopt praksē par prasmi. Ir lietas kas cilvēkus aizrauj un kas neaizrauj un vākt daudz informāciju ir diezgan sarežģīta padarīšana. Nevis vākšanā bet izprašanā un tās apstrādē. Ne visi grib zināt visu, kādreiz noteikti pati uzzināsi ko tādu ( protams ka vācot info jo bez tā mēs nepastāvam ) ko negribētu būt zinājusi. Es Tev varu parādīt savu 'alu' bet vai tā tiešām ir informāciju, ko Tu būtu gatava uzņemt. Katrām zināšanām ir sekas un vienmēr būs. Galu galā, Tu mācies tur :D kur māca ievākt info. Tas man liek domāt, ka tik tu pati sevi nekaitini un vai šīs ieraksts nav rakstīts neracionālu emociju iespaidā.

pfe - slepkavnieciskas tieksmes, neliec man smieties. Kā teica JB "How can you say if you lack the knowledge"
[User Picture]
From:[info]dreamcatcher
Date:3. Decembris 2008 - 15:24
(Link)
Informācijas pārstrādāšana zināšanās ir viena lieta, es te runāju tikai par tās kvantitatīvu vākšanu. Pazīstu dažus tādus eksemplārus.

Man ar katru dienu liekas, ka Tu mani pazīsti arvien mazāk.

p.s. - un vispār, man liekas, ka es beidzot zinu Tavu ilgi gaidīto atbildi uz lielo jautājumu. ;)
From:[info]kakjeens
Date:3. Decembris 2008 - 16:34
(Link)
pfe