per silentium ad as†ra mille - stundu stāvu domādama, kam lai kāpju kamaMĀS [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

stundu stāvu domādama, kam lai kāpju kamaMĀS [Jan. 13th, 2011|06:28 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Current Music |vējš vītolos]

toziem akurāt biju atradis pirmo legālo darbu — Oslō piepilsētas SHELL benzīntankā. draugi gan klārēja man par Nelsōnu Mandelu, gan briesmīgo apartajīdu, taču es viņu boikotu noboikotēju atpakaļ, jo jau labu laiku biju spiests no tiem pašiem draugiem aizņemties nelielas summas pastmarkām un aploksnēm jauniem darba pieteikumiem. no sava desmita duču vēstuļu man līdz tam brīdim bija atbildējusi tikai Karalistes ārlietu ministrija, kurai es padevīgi izlūdzos apkopēja vietu. šamie norādīja, ka es ar saviem diplōmiem un citām GDA normām patiesi varētu lieliski iederēties viņu apkopēju kolektīvā, diemžēl NK ir NĀTŌ un traļi vaļi, paldies par centību, jaunais varšavspakta cilvēk. smieklīgi, ka gadus 6 vēlāk viņi paši mani uzaicināja darbā, bet tas jau nav MASs.
lepns tātad benzīntanka darbinieks, es tikko Ziemassvētkos pirmajā atvaļinājumā par Intūrista vekseļiem biju izbraukājis mājas un ieradies apukaļ pa taisno no kuģa uz kolektīva Ziemsvētku balli, tā saukto Jūlebūrdu, kur visi tradicionāli bezjēgā pierijas un piepļaujas. es vienkārši afigēju no tās pārpilnības uz galdiem lepnā motelī izīrētajā restorānā. visi tik skubina nabaga radinieku no nepareizās eirōpas — paņem, puisīt, gabaliņu... diezgan drīz aizgāju uz tuoču un izkorķējos. vai nu trieciens māgai bija par ņipru, vai arī kontrasts ar Latviju par lielu. vakara turpinājumā pārtikā lietoju tikai dzērienus, bet tas arī nav MASs.
šitādu lepnu benzīntanka darbinieku Universitāte nesen bija iesijājusi samērā jaunajā, bet jau nez kāpēc prestižajā mēdiju un komunikāciju nodaļā. mums jau bija notikusi viena sanākšana ar pasniedzējiem, neformāla, pie vinčuka, svaigi celtajā un spilgti izgaismotajā stikla un metāla pilī. liela daļa profesūras bija tipiski sešdesmitastotnieki. nōrvēģu intelektuālā elīte tradicionāli ir visai pakreisa, un daļa savas maoistu biedrukartes nekur tālu nebija nolikusi. saprotams, vīna un vakara gaitā es izbanoju vairāk kreiso troļļu, nekā cienījamais cibiņš divi_g pagūst nedēļas laikā ;) — visus, tobiš, nafig.
ziemas nakts vēsums mazliet remdēja studenta un benzīntanka darbinieka uzvirdušo prātu, atcerējos, ka man tikko sākusies dzimšanas diena, trīspadsmitā mēneša trīspadsmitais dātums, un devos pie Stefana, kurš mājās jau dežūrēja pie CNN, skatoties, kā prezidents Krūmiņš vecākais močī kongresu un sauc tautu uz Deserta Šturmu. šādā jautrā noskaņā nosvinējām pirmās sešas 13. janvāra stundas, kad Tērnera kanāls pārtrauca Breaking News no Kongresa ar vēl breikingākām ziņām no Viļņas. todien man atgadījās mazs nevrōzs nobrukums, bet pāris dienas vēlāk draugi-sanitāri uzskatīja, ka esmu bez pieskatīšanas laižams uz ielas, ko izmantoju, lai apciemotu draudzeni Jūliju Aeroflotes kasēs un izdiedelētu no viņas pirmo iespējamo variantu Austrumu virzienā, un nākošajā vakarā zvanīju pie dzimtā dzīvoklīša durvīm, katrā rokā pa nelielam čumodānam, kuros bija sapakots viss mans privātīpašums, ieskaitot NSRD kaseti. durvis vērās lēnām un palika tai nedabiskajā pōzā, uz ķēdītes. labvakar, mamm, teicu. es ta laikam ar jums, bet vai tad tas ir MASs?
nē, nav. es tikai divas rindiņas gribēju uzklikšķināt. gadu vēlāk uz universitāti stažēties, vai kā to māžošanos sauc, atbrauca divi braši un visādi citādi jauki zeļļi no mājām, L. Lapsa un J. Brazovskis. šobrīd, ja pareizi saprotu, viņi ir pretējās barikāžu pusēs. es tik par to, ka vienlaikus ar atceres dienu svinībām der apdomāt, cik daudz barikāžu mēs paši pa šo laiku neesam saslējuši, kur gadās un kur pagadās, un ko ar to visu iesākt. tā, es pateicu „mēs”, tas ir maksimāls MASs. adidas!
LinkLeave a comment

Comments:
From:[info]divi_g
Date:January 13th, 2011 - 07:34 pm
(Link)
Par tām uzslietajām barikādēm tiesa, kaut gan citādāk īsti nevar būt.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:January 13th, 2011 - 08:09 pm
(Link)
šobrīd varbūt arī nevar, bet Obama taču māca — change ;)
tās barikādes metafōriskās tik jubilejas dēļ. drīzāk jau katrs uz savas taisnības pilskalniņa/-pauguriņa stāv un skaņi ar kaimiņiem sabļaujas, jo saprast lāgā nevar, redzamība vāja. reizēm pat ar cirvi jāmet, lai uzlabotu komunikāciju. tev gan šito īsti nevar pārmest, tu arī (ie)klausies, kas ir ļoti respektējami manā Little Book of Calm.
un nokāpt no tā paugureļa jau nav nemaz tik grūti. tējiņai bij pirms gada līdzīga apņemšanās par tēmu, un es ņēmu pie sirds. palīdz. it īpaši grumpy old maniem kā man. prozīt!
From:[info]divi_g
Date:January 13th, 2011 - 08:48 pm
(Link)
Jā, nu, kaut arī saki, ka ieklausos, tas ir līdz brīdim, kamēr neesmu nokaitināts, un tas brīdis mēdz pienākt ātri.

Lielu iekšējo mieru vajag, lai no tā paugura nokāptu. Vai lielu apņēmību.
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:January 13th, 2011 - 07:52 pm
(Link)
Vareni!!! Visu cieņu literārajai un saturiskajai formai
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:January 13th, 2011 - 07:57 pm
(Link)
mīļš paldies. nav jau liela māka gan — dzimenes vakarā ieņem sarkanzāles glāzīti un zaļā vīna kāsīti un rullē vaļā. žēl, ka man nav mazbērnu. šovakar tieši draņķīgs laiks ;)
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:January 13th, 2011 - 08:10 pm
(Link)
Esi sumināts!!!
Ja Tu garantētu šāda apjoma un kvalitātes materiālu klabināšanu katru dienu, būtu vērts atvērt ziedojumu kontu Tevis augstākminēto iedvesmas elementu iegādei un piegādei.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:January 13th, 2011 - 08:35 pm
(Link)
nākam, tfu, šogad mēs pārvācamies mājās. viens no plančikiem ir uztaisīt bezpajumtnieku avīzi. mums taču ir bezpajumtnieki? ja nav, tad drīz būs. lūk, lai stāv pie lielveikaliem, pieskata ričukus un visuma ritumu un pārdod veiksmīgākajiem līdzpilsoņiem viegli subversīvus rakstus par visādiem sūdokū atgadījumiem. un sējas kalendāru, dabiski.
ok, man servē jubilejas mielastu. sasodīts, Krokodīlam Genam bij taisnība… cik skaisti un cik žēl!
bet to konta ideju vēl never ciet. man derēs arī dārzeņi, augļi un graudi jebkādi. jauku vakariņ!
[User Picture]
From:[info]auksts_entelekt
Date:January 13th, 2011 - 09:03 pm
(Link)
sirsnīgs sveiciens, meitenīgs kniksis un viena mīlīga buča uz vaiga, atskaites dienā:)
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:January 13th, 2011 - 09:11 pm
(Link)
uz vaiga valga :)
volga, volga, vas šlišu horošo. vam adidas adidissimas!
[User Picture]
From:[info]kants
Date:January 13th, 2011 - 10:01 pm
(Link)
apsveikts: lai masē massīgi!
From:(Anonymous)
Date:January 13th, 2011 - 11:52 pm
(Link)
sveiks jāni punkts es gandrīz aizmirsu tevi apsveikt dzimumdienā punkts bet vēl tomēr pēc dzimtenes laika desmit min palikušas punkts ceru tevi drīz iepazīstināt ar savu dēlu izsaukumzīme tuvākās nedēļas laikā plānoju iemācīt viņam vārdu pēdiņas vaļā jānis pēdiņas ciet punkts vārdu pēdiņas vaļā hokejs pēdiņas ciet viņš jau māk punkts cikuzītis punkts
[User Picture]
From:[info]basta
Date:January 14th, 2011 - 03:52 am
(Link)
lielisiki!
manai mammai todien palika 30. ar cieminjiem no lizuma skatijaamies vienu no trijiem kanaaliem.
tas viss ieksh brutuljiem taireiz. ziemeljlatvijaa.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:January 24th, 2011 - 10:00 am
(Link)
Brutuļi forevā!