Blut Aus Nord

« previous entry | next entry »
Dec. 4th, 2008 | 10:59
Skan: Blut Aus Nord - The Plain Of Ida



Iekš vienas Blut Aus Nord recenzijas jau esmu teicis, cik lieliska un citāda, pat savāda ir šī Black Metal banda ar tik atšķirīgo skaņu.

Blut aus Nord are a black metal band from Mondeville in France who have incorporated elements of the avant-garde. Vindsval, the vocalist and guitarist, made the following statement:
“Blut Aus Nord is an artistic concept. We don’t need to belong to a specific category of people to exist. If black metal is just this subversive feeling and not a basic musical style, then Blut Aus Nord is a black metal act. But if we have to be compared to all these childish satanic clowns, please let us work outwards [from] this pathetic circus. This form of art deserves something else than these mediocre bands and their old music composed 10 years before by someone else.”



Ja tā padomā - lieto viņi visnotaļ tradicionālas Black Metal skaņas radīšanas instrumentus, bet rada ar tiem ko unikālu.

Savādā ģitgāru akordu uzbūve, to toņi un tempi, dziesmu struktūras un elementi - tas vairs nav tradicionāls bleķis, bet kaut kas ar dzīvu atmosfēru, ieturētu vidējos, tīkami smacīgos tempos.

Taustiņi - nav atdarināta simfonija vai ar to netiek radīts elektronisks fons ģitārām, caurumu aizpildīšanai starp tām. Blut Aus Nord ar tiem dara ko vairāk - taustiņi stāv zem vai līdzās ģitārām un tie ģitāru dominējošās bandas skaņu mērcē atmosfēriskās, baisās un tumšās Ambient/Industrial skaņās.

Sitamie instrumenti: teju 0% Blastbeat (vēlākajos veikumos, agrāk gan bija), tā vietā - atmosfērisks un tīri šo atmosfēru stabilizējošs, arī definējošs darbs, lēns ietvars skaņai, kuru rada smagnējās atmosfēras pilnās ģitāras un biezu, piķa melnu tumsu manifestējošie taustiņi, apvienojumā ar vokālu.

Vokāls - nav gluži tradcionālie growli vai shrieki, bet ir kaut kas pa vidam - aizsmakuši, sēcoši rēcieni, kuriem, tāpat kā pārējai skaņai, pievienots Echo efekts.

Rezultāts - netverami daiļa, DZIĻA tumsa. Akustiska, ietveroša un dvēselisku orgasmu sniedzoša tumsa, kurā mērcēties, veldzēties un nomazgāties. Skaņa, kura ar savu mistērisko dabu, struktūru, ir spējīga radīt estētiska Horror veidojumam līdzīgu piedzīvojumu.
Zinu pašlaik tikai vienu bandu, kura tiešā vai netiešā veidā cenšas radīt Blut Aus Nord skaņai līdzīgu priekšmetu. Tie ir vīri zem nosaukuma The Axis Of Perdition

Liriku tematika ar ir salīdzinoši mazāk aplūkota tematiskā bāze iekš Black Metal - abstrakcionisms, metafizika un tās ietekme uz cilvēku, u.tml.

Ja Blut Aus Nord skaņu izteiktu ar attēla palīdzību - iegūts tiktu augstāk esošais bandas portrets.


http://www.e-c-h-o-e-s.com/ban/index.html
http://www.myspace.com/thehowlingofgod (fanu lapa)
http://www.metal-archives.com/band.php?id=2371

P.S. derētu vēl ievērtēt viņu agrāko veikumu zem vārda Vlad (Fra):
http://www.metal-archives.com/band.php?id=37055
 

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {1}

osinsh

(nav)

from: [info]osinsh
date: Dec. 4th, 2008 - 01:17
Pilns sakāmais

you have my mail, don't you?

Atbildēt