Blut Aus Nord – Odinist – The Destruction Of Reason By Illumination (2007)

« previous entry | next entry »
Feb. 29th, 2008 | 10:52



1. Intro
2. An Element Of Flesh
3. The Sounds Of The Universe
4. Odinist
5. A Few Shreds Of Thoughts
6. Ellipsis
7. Mystic Absolu
8. The Cycle Of The Cycles
9. Outro

Žanrs: Black Metal ar Dark Ambient un Industrial piejaukumiem
Izdots: 2007. gada 22. oktobrī, Candlelight Records

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Atmosfēra. Bieza, tumša un noturīga.

Vidēja ātruma Black Metal spocīgie (lasīt: haunting), lēnīgajie, nesteidzīgie, melodiskie un dīvainie rifi sajaucas ar tikpat liegiem un klejojošiem Blut Aus Nord radītiem elementiem - uz šņācoša, čukstoša growla pusi ieturētu, attālinātu vokalizēšanu, bungām, kuras skanot atbalsojas gluži tāpat kā vokāls un ģitāras, sintiņiem, kuri rada savdabīgi lēnīgu un tīkamā transā vilinošu, nedaudz industriālu skaņu.
Visam šim ir pievienots arī atbalss (eccho) efekts, piešķirot albuma skanējumam vēl šķipsniņu atmosfēras, radot gluži vai taustāmu atmosfēras dziļumu, kurā var apmaldīties. Tā īsumā un pavisam konkrēti varētu raksturot šo sevī ievelkošā albuma skaņu, kuru atskaņojot 37 minūtes pazudīs kā nebijušas, un pēc kura atskaņošanas prasīsies vēl un vēl, neskatoties uz albumu caurvijošo vienveidību, kura šeit nav klasificējams kā trūkums, jo šī nelielā vienveidība palīdz klausītāju ievest vēl dziļākā atmosfērā, no kuras tīri ilgi būs jārāpjas ārā.

Neliela atkāpe no darvainā, biezā lēnīguma sastopama dziesmās Mystic Absolu un The Cycle Of The Cycles, kuras nedaudz pamodina, kad tajās uz īsu brīdi atskan ātra bleķa rifi un blastbeati, nedaudz agresīvāka dubultas basbungas rībināšana, nezaudējot ne kripatiņas atmosfēras. Šīs divas dziesmas nedaudz izved ārpus biezās, piķa melnās masas, kurā klausītājs ierauts ar visa pārējā albuma skaņu, lai vēlāk, šo pasu dziesmu un albuma izskaņā, ievestu atpakaļ tajā, gluži kā uz atvadām parādot savas labākās īpašības.
Albums izskan gluži tāpat, kā iesācies – ar Dark Ambient paraudziņa cienīgu sintiņu darbu, atstājot, pat iesakņojot, klausītājā albuma atmosfēru. Tumši, krēslaini, atmosfēriski, noslēpumaini, nedaudz mistiski, bet viennozīmīgi - lieliski.

Ļoti iekārojams darbs, kuru godpilni var iebāzt Dark Ambient pleilistē (raksturojot tā skaņu, gribas man šo albumu nosaukt par Black Metal versiju par Dark Ambient), tā radošās atmosfēras dēļ, kuru labprāt turētu savos plauktos tās oriģinālformā un atskaņotu vakaros, kad nepieciešama dzīvas un kustīgas dzeltenīgās sveču gaismas muzikāls, atmosfēriski tikpat lielisks un stabils papildinājums.
Albums, sava atmosfēriskuma dēļ, manuprāt, ideāli iederēsies pleilistē, kura sastāv gan no kāda tīrasiņu Dark Ambient darba pēc izvēles, gan no kādas Survival Horror spēles OST, varbūt pat no kāda Funeral Doom, spiežot uz Evoken dziļumu pusi.

Absolūti iesakāms darbs muzikālas tumsas kārotājiem.



Oficiālā WEB lapa
Metal Archives
MySpace


Sveču gaismas lauztās tumsas skaņas.

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {0}