Nepabeigtā dienasgrāmata


10. Augusts 2005

(bez virsraksta) @ 09:50

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 10. Augusts 2005 - 10:14
(Link)
un jocīgi, kāpēc vinš nepiedāvāja "izlietus, salietus, nolietus, aplietus, noskrietus, apskrietus, noietus, pārietus utt."?
[User Picture Icon]
From:[info]kemune
Date: 10. Augusts 2005 - 10:22
(Link)
tas jau par pakaapi sarezgjiitaak
[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 10. Augusts 2005 - 10:29
(Link)
bāc, atkal problēmas ar divdabjiem :(
t.i., iekš DB nav divdabja "saliets" (vai, piemēram "pāriets"), tātad nav arī attiecīgā locījuma "salietus" vai "pārietus".
šito & citus gļukus, ja pamani, reportē [info]barvins, viņš to visu arī ir sataisījis (palielīšos - pēc manas iniciatīvas + padomiem :))
[User Picture Icon]
From:[info]kemune
Date: 10. Augusts 2005 - 10:47
(Link)
au, maisam gals valjaa.. un tad saapees galva par to, vai 'jauniesauktais' ir divdabis, vai kaut kas jau kljuvis patstaaviigs, 'dzeramais', vai atljaut taadas formas kaa 'buuts' (tad jau arii 'buuti', 'buutie'), 'skriets', utml. welcome to the machine
[User Picture Icon]
From:[info]barvins
Date: 10. Augusts 2005 - 13:16
(Link)
Vienkārši, vārdnīcā nebija, citējot http://www.letonika.lv/morphology: liets - lokāms ciešamās kārtas Pagātnes divdabis; pamata pakāpe; nenoteiktā galotne; pamatforma: liets; vīriešu dzimte; vienskaitlis; nominatīvs.
Vārdnīcas paplašināšana ir ķēpīga lieta, kaut kā negribas pa vienam vārdam likt klāt. Ja varētu dabūt elektroniskā formā kādu pamatīgāku vārdnīcu, no kuras varētu izķidāt vārdus, kas manā DB vēl nav, vai, vismaz, ja varētu dabūt kādu garāku sarakstu ar trūkstošajiem vārdiem. Hmm. Varbūt man pielikt fīču, kas ļauj lietotājiem submitēt vārdus, kam, viņuprāt, vārdnīcā ir jāparādās, un, kad šādu vārdu ir uzkrājies pietiekami daudz, tad mēģināt tos salikt iekšā.
[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 10. Augusts 2005 - 13:35
(Link)
interesanta ideja, ņemot vērā to, ka neizbēgami parādīsies visādi žargonismi un lamuvārdi, un kas tik vēl ne. t.i., tas jau ir atsevišķs nopietns projekts - vārdnīcas papildināšana.

Nepabeigtā dienasgrāmata