Nepabeigtā dienasgrāmata


24. Janvāris 2013

(bez virsraksta) @ 00:29

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]meness_berns
Date: 24. Janvāris 2013 - 11:19
(Link)
Pievienojos tiem, kas piekrīt autoram par reklāmas toņa stulbumu, bet nepiekrīt par anti-protekcionisma mesidžu kā tādu.

Manuprāt, lai arī cik būtu atvērta ekonomika, iekšējo patēriņu veicināt ir MUST HAVE, ko piekopj ikviens apzinīgs pilsonis visās cienījamās senu tirgus ekonomiku valstīs. Tas ir tāds goda pienākums, ka tu zini, ka no tā, ko tu izvēlies veikalā, atkarīgs, vai tavam lauku kaimiņam būs rentabli ražot pienu, kāpostus, vai tavā dzimtajā mazpilsētā attaisnosies durvju kliņķu vai pakešu logu ražotne, utt, utt. Nepirkt svešu ir tik elementāra patiesība, ka man vispār ir brīnums, ka var rasties kāds arguments pret to. Es pirms visām kampaņām jau gadu desmitiem veikalā pērku tikai vietējos produktus, pat, ja tie ir dārgāki, un mans desmitgadīgais bērns arī jau sen ir manis samācīts, ka jāņem latviešu jogurts, siers, olas, utt.
[User Picture Icon]
From:[info]gulafija
Date: 25. Janvāris 2013 - 11:22
(Link)
+1
lielākajai daļai latviešu kautkur smadzeņu stūrīti sēž apziņa, ka vietējais jau ir "nasing spešal" un importa būs labāks, nav lepnuma par vietējiem produktiem. var ar skaudību tikai skatīties uz itāļiem, frančiem, spāņiem, kas krīt un ceļas par savu vietējo produktu. domājams, ka tieši šī domāšana būtu cilvēkiem jāmāca, tomēr piekrītu, ka šī baisā kampaņa ir ļoti neveiksmīgs mēģinājums.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 25. Janvāris 2013 - 11:34
(Link)
nedomāju gan, latvietis tipiskais tomēr domā, ka "latviešu sviests" ir tas labākais, nevar ne salīdzināt ar leišu vai poļu sūdu.
[User Picture Icon]
From:[info]gulafija
Date: 25. Janvāris 2013 - 11:41
(Link)
es domāju vairāk ģenerālās līnijās, nevis par kādu konkrētu produktu.. :) bet nu katram savs

Nepabeigtā dienasgrāmata