Nepabeigtā dienasgrāmata


19. Aprīlis 2011

(bez virsraksta) @ 13:05

 

Comments

 
From:[info]po
Date: 19. Aprīlis 2011 - 21:28
(Link)
Tas par to fosīliju bija, ja nemaldos, iekš National Geographic žurnāla - tā paša, kur pāris mēnešus agrāk tā bija lielā sensācija - pirmā un vienīgā "pārejas forma".
Visa tā teorija balstās tīri uz pasakām. Uz "wishful thinking". Bet skolās un teliķos kopš Marksisma laikiem to ļoti intensīvi māca, jo tas viss formē domāšanu, ka "viss paliek labāk", "ja lietām ļauj notikt, tās attīstās uz augšu", "vēsture ir progress", "komunisms/zelta laikmets ir neizbēgams" utt.
Realitāte liecina par pretējo: universā valda entropija, sairšana, iznīcība, nāve. Bet šitā pasaku ideālisma reliģija jau no mazām dienām borē pretējo - un pēc tam tie paši bērni, jau izauguši, tic tai fiškai visu mūžu un reproducē to teliķos, žurnālos un izglītības iestādēs. Bet pierādījumu tai lietai ir apaļa nulle. Nav neviena paša. Viss, kas ir, ir ļoti liela gribēšana un ļoti spēcīga iztēlošanās, ka "tā varētu būt bijis".
[User Picture Icon]
From:[info]artis
Date: 20. Aprīlis 2011 - 13:08
(Link)
Manuprāt, Darvinisms māca, ka visa pamatā ir entropija, nāve utt.

Tu jauc bioloģiju ar Apgaismības 'progresīvajiem' ideāliem.
From:[info]po
Date: 20. Aprīlis 2011 - 19:22
(Link)
Es jau Darvinu nemaz nepiesaucu. Viņš ir tikai mazs zobratiņš visā lielajā neo-hinduisma - vai kas tas tāds - bildē. Darvins pats tikai nodarbojās ar plaģiātu, sagrābās sava laika domātāju (tajā skaitā, piem., sava vectētiņa) idejas un vnk atkārtoja. Arī rakstīt viņš īsti nemācēja, bet tā jau ir cita tēma. Enīvei, darviniskā ticība apgalvo, ka pastāv "labvēlīgas mutācijas". Reāli tādu nav. Nav neviena piemēra, kur mutācija radītu lielāku sarežģītību un kaut ko attīstītu uz labu. Un tad šie neeksistējošie "progresīvie organismi" tiek maģiski atlasīti nākamajai paaudzei. Realitātē organismi paliek tikai sliktāki, vājāki, un veselīgākie indivīdi visu populāciju neizvelk pat tik daudz, lai uzturētu pastāvīgu ģenētiskās kvalitātes līmeni.
Zinkā, ar zinātni tur nav pilnīgi nekāda sakara. Tā ir reliģiska sistēma, kuru - līdzīgi krišnaītismam un vispār hinduismam - mēģina pievilkt klāt zinātnei, jo rietumos to leiblu labi pērk. Faktiski tā ir tā pati ideja, kas "zinātniskais komunisms", kura pamatā ir darvinisms - Markss bija stāvā sajūsmā un trīcošām slaista rociņām rakstīja biedram Engelsam, biksiņās slapinādams, ka atradis "zinātnisku pamatojumu mūsu spožajai idejai". LOL.
Tad nu šobrīd tā ideoloģija/reliģija ir dzīvāka nekā jebkad. Bērniem borē no mazām dienām, pieaugušie arī teju visi tic. Un galīgi nav tālu tā diena, kad likvidēt vājākos būs pieņemts visā pasaulē, ne vien Hiltera Vācijā un aborta klīnikās.
Tā ir vnk reliģija. Ideoloģija. Nekādas zinātnes tur nav. Vnk viens milzīgs un pretīgs murgs, lai tiktu vaļā no Dieva.
From:[info]po
Date: 22. Aprīlis 2011 - 21:00

ilustrācijai

(Link)

Nepabeigtā dienasgrāmata