(bez virsraksta) @ 22:35
Nu, labi - es jums izstāstīšu par must-have pārtikas produktiem, kas pēdējā laikā nonākuši mūsu virtuves redzeslokā. Jau kādu gadu rūpīgi sekojam zemnieku saimniecības "Vikšeri" kazas siera siešanas tradīciju attīstībai un 9 gadījumos no 10 esam bijuši vairāk kā apmierināti. Malači Vikšeri un ceru, ka tā turpinās, jo mīkstais kazas siers ar balto pelējumu ir ekskluzīvs pārtikas produkts, ko nav iespējams aizvietot ar substrātu. Otrs zīmols, par kuru es būtu gatavs dot zobu ķīlā jebkuram buržuju uzpircējam, ir Dailas Kronbergas zemnieku saimniecības "Dārzi" smiltsērkšķu produkti: ārkārtīgi kvalitatīva un svaiga biezsula, kas jāšķaida 1:5, taču elegantākais ir smiltsērkšķu un pīlādžu ievārījums. Ideāls pasniegšanai pie cietā siera, tikai ne kazas, tas pīlādžu rūgtums rezonē ar kazas siera sūrumu. Goda vārds, drausmīgi garšīgs. Pārdod tikai divās vietās Centrāltirgū un vēl kaut kādos izbraukumos, pārnedēļās Berga tirdziņā. Šeit droši vien, būtu jāpiemin vārds "inovatīvs produkts", kas būtu pelnījis starptautisku slavu, tikai es tajā neesmu ieinteresēts, jo tad visiem nepietiks. Trešais nav latviešu ražojums, taču esmu lepns par to, ka kas tāds ir nonācis līdz mūsu veikalu plauktiem - RIMI pavisam nesen, šķiet, kādu mēnesi. Somu ražots "Turkisk joghurt", kas patiešām ir īsts cietais jogurts, nevis Latvijā ierastais "dzeramais jogurta izstrādājums" ar stabilizatoriem un mīkstinātājiem. Šo var izmantot jebkādi - mērcēm pie kebabiem vai tzatziki, krējuma un sviesta vietā, nemaz nerunājot par lassi kulšanu, kam Indijā izmanto tieši tādu, ar nazi griežamu jogurtu, pievienojot ūdeni no krāna, bet tas jau ir cits stāsts. Kas vēl? Šodien Eiropas vīnos atklāju akcijas preci - 2005. gada Albak de Elviwines vīnu no Spānijas. Cena nolaista no 8 latiem uz 4.90, bet, ja pērk 6 pudeles, tad vēl par 15%. Lielisks, četrpadsmitarpusgrādīgs, tumšs, un tas par tabakas, ķiršu un balzāma garšu uz etiķetes šoreiz nav samelots.
| | Add to Memories | Tell A Friend