Nepabeigtā dienasgrāmata


2. Novembris 2010

(bez virsraksta) @ 22:35

Nu, labi - es jums izstāstīšu par must-have pārtikas produktiem, kas pēdējā laikā nonākuši mūsu virtuves redzeslokā. Jau kādu gadu rūpīgi sekojam zemnieku saimniecības "Vikšeri" kazas siera siešanas tradīciju attīstībai un 9 gadījumos no 10 esam bijuši vairāk kā apmierināti. Malači Vikšeri un ceru, ka tā turpinās, jo mīkstais kazas siers ar balto pelējumu ir ekskluzīvs pārtikas produkts, ko nav iespējams aizvietot ar substrātu. Otrs zīmols, par kuru es būtu gatavs dot zobu ķīlā jebkuram buržuju uzpircējam, ir Dailas Kronbergas zemnieku saimniecības "Dārzi" smiltsērkšķu produkti: ārkārtīgi kvalitatīva un svaiga biezsula, kas jāšķaida 1:5, taču elegantākais ir smiltsērkšķu un pīlādžu ievārījums. Ideāls pasniegšanai pie cietā siera, tikai ne kazas, tas pīlādžu rūgtums rezonē ar kazas siera sūrumu. Goda vārds, drausmīgi garšīgs. Pārdod tikai divās vietās Centrāltirgū un vēl kaut kādos izbraukumos, pārnedēļās Berga tirdziņā. Šeit droši vien, būtu jāpiemin vārds "inovatīvs produkts", kas būtu pelnījis starptautisku slavu, tikai es tajā neesmu ieinteresēts, jo tad visiem nepietiks. Trešais nav latviešu ražojums, taču esmu lepns par to, ka kas tāds ir nonācis līdz mūsu veikalu plauktiem - RIMI pavisam nesen, šķiet, kādu mēnesi. Somu ražots "Turkisk joghurt", kas patiešām ir īsts cietais jogurts, nevis Latvijā ierastais "dzeramais jogurta izstrādājums" ar stabilizatoriem un mīkstinātājiem. Šo var izmantot jebkādi - mērcēm pie kebabiem vai tzatziki, krējuma un sviesta vietā, nemaz nerunājot par lassi kulšanu, kam Indijā izmanto tieši tādu, ar nazi griežamu jogurtu, pievienojot ūdeni no krāna, bet tas jau ir cits stāsts. Kas vēl? Šodien Eiropas vīnos atklāju akcijas preci - 2005. gada Albak de Elviwines vīnu no Spānijas. Cena nolaista no 8 latiem uz 4.90, bet, ja pērk 6 pudeles, tad vēl par 15%. Lielisks, četrpadsmitarpusgrādīgs, tumšs, un tas par tabakas, ķiršu un balzāma garšu uz etiķetes šoreiz nav samelots.
 

Comments

 
From:[info]perkons
Date: 2. Novembris 2010 - 22:58
(Link)
Vīnu atķeksēju uz laptopa malas.
[User Picture Icon]
From:[info]blond
Date: 2. Novembris 2010 - 23:01
(Link)
Vēl Vītolberga sieri ir ārkārtīgi labi.
[User Picture Icon]
From:[info]teddy
Date: 2. Novembris 2010 - 23:11
(Link)
Es nesen atklāju Ķelmēnu rupjmaizi. Smaga un spēcīga. Lāču maize var iet ieskrieties.
[User Picture Icon]
From:[info]millers
Date: 3. Novembris 2010 - 01:13
(Link)
Dailas dēls nenāk uz klases salidojumiem
[User Picture Icon]
From:[info]teja
Date: 3. Novembris 2010 - 03:30
(Link)
iedod nokosties
[User Picture Icon]
From:[info]siltavieta
Date: 3. Novembris 2010 - 09:08
(Link)
forši
[User Picture Icon]
From:[info]kemune
Date: 3. Novembris 2010 - 09:24
(Link)
jogurtu es taisu pats bez nekādiem mīkstinātājiem un stabilizētājiem, bet ne vienmēr pietiek pacietības, tāpēc arī priecājos par turku jogurtu. varbūt beidzot mūsu pārtikas ražotājiem kaut nedaudz paplašināsies redzesloks, citādi sajūta, ka veikalu plauktos ir vieni vienīgi palmu eļļas, želatīna, irdinātāju un krāsvielu maisījumi.
[User Picture Icon]
From:[info]nova
Date: 3. Novembris 2010 - 09:27
(Link)
tā. tas pīlādžu-smiltsērkšķu ievārījums - viendabīgs, t.i. bez neviena kauliņa, ja?
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Novembris 2010 - 12:34
(Link)
nu gandrīz kā želeja

Nepabeigtā dienasgrāmata