Nepabeigtā dienasgrāmata


19. Augusts 2010

(bez virsraksta) @ 22:56

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, par bērnu, kurš ilgstoši raud, policijai ziņoja kādas mājas Slokas ielā kaimiņi. Policija nekavējoties izbrauca uz šo māju, taču durvis bija slēgtas un neviens tās vaļā nevēra. Policija pamanīja, ka viens dzīvokļa logs atstāts vēdināšanas režīmā, tādēļ izsauca palīgā ugunsdzēsējus, lai tie pa otrā stāva logu varētu iekļūt dzīvoklī.

Glābēji caur logu izcēla sīku, mazu un ļoti noraudājušos meitenīti, kura, kā vēlāk izrādījās, bija vien trīs gadus veca. Bērns bija šoka stāvoklī. Meitenīte tika nogādāta kādā Jūrmalas bērnu aprūpes iestādē.

Policija dzīvoklī atstāja zīmīti, aicinot bērna vecākus ierasties policijā. To viņi izdarīja ap plkst.22. Policijā tēvs ar māti ieradās kopā ar vēl vienu bērniņu, nedaudz jaunāku par šo trīs gadus veco meitenīti. Vecāki pieprasīja atdot bērnu, taču policija skaidroja, ka bērns ir drošībā un par notikušo ir paziņots Bāriņtiesai, kas arī lems par bērna tālāko likteni.

Meitenītes vecāki nesaprata, kādēļ policija tā uztraucas. Viņi uzskata, ka bērns esot pietiekami liels un pieaudzis, lai viens paliktu mājās, un tas jau esot noticis arī pirms šīs reizes.

Policija ir citādās domās, tādēļ policijā ir sākts kriminālprocess par cietsirdīgu un vardarbīgu attieksmi pret nepilngadīgo. Otrs bērniņš palika pie vecākiem, jo nebija nekāda pamata to atņemt.
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]pikaczu
Date: 20. Augusts 2010 - 01:12

subjektīvs viedoklis

(Link)
Mana vīra māte vienreiz atstāja mūsu puiku mājās vienu guļot, lai pati aizietu līdz aptiekai. Ja mazais būtu pamodies un kaimiņi būtu izsaukuši mentus, mums arī puikas vietā būtu zīmīte uz galda un nekāda pamata mums puiku atdot. Šoka stāvoklis 3 gadniekam var iestāties no tā, ka kāds ielien pa logu un aizved prom no mājām. Varbūt es te rakstu kā nozieguma līdzzinātāja, jo savu vīram māti mentiem nenostučīju, tā pat netaisos rakstīt iesniegumu par cietsirdīgu un vardarbīgu attieksmi pret sevi no savas vecmāmiņas puses, viņa mani un brāli mēdz atstāt vienus mājās, kamēr pati gāja apkopt lopiņus. Bračkam, tad trīs gadu vēl nebija, bet man bija kādi septiņi. Izskatās, ka šeit vecāki, kas tomēr prasa savu bērnu atpakaļ dabūs pēc visiem priekšrakstiem, jo tādus jau ir patīkamāk čakarēt nekā reālus recidīvistus, no kuriem var dabūt arī ar cirvi.
From:[info]susure
Date: 20. Augusts 2010 - 08:42

Re: subjektīvs viedoklis

(Link)
Tur taču rakstīts, ka bērns ilgi raudājis un,ka vecāki atnākuši pakaļ 22:00.
ir starpība starp aiziešanu uz aptieku vai uz lauku
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: 20. Augusts 2010 - 08:59

Re: subjektīvs viedoklis

(Link)
diez vai aizvešana no mājām bērnu traumē mazāk nekā atstāšana vienu, tomēr tik mazu bērnu nedrīkst atstāt vienu nekādā gadījumā - gan tāpēc, ka viņam tā var būt liela emocionāla trauma, gan tāpēc, ka viņš tajā laikā vienkārši var sev kaut ko izdarīt un aiziet bojā. ok, kamēr bērns guļ, ātri aizskriet uz aptieku - neizklausās tik traki, diezgan liela iespēja, ka bērns vispār nepamodīsies un viss būs ok. bet uz vairākām stundām atstāt pirmsskolas vecuma bērnu ir ārkārtīgi traumējoši un arī ļoti bīstami, un tas nav tas pats, kas atstāt divatā ar vecāko brāli/māsu.

un tas ir normāli, ka par bērna atdošanu lemj nevis policija, bet bāriņtiesa, kas arī izvērtē situāciju - vai tas ir labākais bērnam, vai nav.
[User Picture Icon]
From:[info]pikaczu
Date: 20. Augusts 2010 - 09:54

Re: subjektīvs viedoklis

(Link)
Ir diemžēl nācies pieredzēt, ka bāreņtiesa ir institūcija, kuras pilvaras tālu pārsniedz atbildību. Pie tam, ir aizdomas, ka no aploksnītēm tās bērnu aizstāvētājas arī nenovēršas. Es jau neapgalvoju, ka aprakstītajā gadījumā viss ir forši, tikai apšaubu varonīgo mentu - bērniņu glābeju rīcības samērīgumu. Atņemt bērnu, ierosināt krimināllietu tur, kur pietiktu stingrāk aprunāties ar vecākiem, vai likt uzrakstīt paskaidrojumu un aizsūtīt nākotnē socdarbinieku paskatīties, kā ģimenei tālāk iet.
Pie tam, cik ir ilga raudāšana - vecam un nervozam kaimiņam gan jau līdz brošai pietiktu ar scēnu, ko mans 2 gadīgais puika uzkruķī, ja es neslēdzu iekšā multenes.
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: 20. Augusts 2010 - 12:50

Re: subjektīvs viedoklis

(Link)
interesanti, ko viņiem vajadzēja darīt, turēt to bērnu iecirknī un gaidīt, kad atnāks aizmāršīgie vecāki? vai atstāt viņu dzīvoklī vienu vēl mazliet?

tiešām nav saprotami, kāpēc policisti, kas rīkojas tā, kā viņiem šādā situācijā ir jārīkojas, ir sliktie, bet vecāki, kas traumē bērna psihi un apdraud viņa dzīvību, ir cietēji.

Nepabeigtā dienasgrāmata