Nepabeigtā dienasgrāmata


30. Aprīlis 2009

(bez virsraksta) @ 09:09

bezalgas atvaļinājums tautsaimniecībai nodara lielāku ļaunumu par atlaišanu no darba - cilvēks gan nekvalificējas bezdarbnieka pabalstam, taču viņš šajā laikā arī nevar nopietni meklēt jaunu darbu vai pārkvalificēties, rezultātā viņš vienkārši uz laiku "iesaldē" savu ekonomisko aktivitāti - mazāk tērē, vairāk aizņemas, neko nepelna un neko neražo
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]kihelkonna
Date: 30. Aprīlis 2009 - 09:32
(Link)
es atkal pie šitā šorīt padomāju, ka valstij tāds bezalgas atvaļinājums izdevīgs - cilvēks tā var mēnešiem sēdēt, bet valsts viņam nemaksā bezdarbnieka pabalstu. tas gadījumā, kad darba nav. pie tam kad cilvēks sadomā no tāda nemaksātājdarba aiziet, viņam varētu būt mazāks pabalsts.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 30. Aprīlis 2009 - 09:37
(Link)
bezdarbnieka pabalsts ir sociālā budžeta jautājums, tā nauda netiek atņemta ekonomikai. gluži otrādi - ja cilvēks saņem bezdarbnieka pabalstu, viņš parasti to naudu visu arī tūlīt pat iztērē, pērkot vietējo ražotāju preces un šādi veicina kopprodukta pieaugumu
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 30. Aprīlis 2009 - 09:34
(Link)
Piespiedu bezalgas atvaļinājums ir algas samazinājums, un tas ir krutāk gan pašam, gan tautsaimniecībai, nekā atlaišana no darba.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 30. Aprīlis 2009 - 09:39
(Link)
ilgtermiņā un izkaisīti to var uzskatīt par algas samazinājumu, taču tad, ja pāris vasaras mēnešos liela daļa strādājošo tiek palaisti bezalgas atvaļinājumos, rezultātā valsts ekonomikā iestājas reāla stagnācija - cilvēki neko nesaņem, neko neražo, tērē tikai ietaupījumus vai aizņēmumus
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 30. Aprīlis 2009 - 09:44
(Link)
Tas arī ir jāskatās ilgtermiņā.
Un ja atlaiž no darba, cilvēks arī neko neražo, tērē mazāk un tērē ietaupījumus un aizņēmumus (sociālais budžets arī ir sava veida uzkrājums).
Un nevar teikt, ka neko neatņem tauts., jo tūliņ visu to atlaisto dēļ tiks sociālās garantijas apcirptas.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 30. Aprīlis 2009 - 09:54
(Link)
bezalgas atvaļinājumi ir lēnā agonēšana.

tagad taču (vismaz teorētiski) darba tirgū vajadzētu varēt dabūt sakarīgus darbiniekus.

a kā tu viņus kā valsts iestāde paņemsi, un līdz ar to uzlabosi sava darba kvalitāti, ja tev nav fiziski naudas, lai atlaistu tos, kurus sen vajadzēja, bet treknajos gados viņu vietā nebija ko ņemt.

un tā -- tev ir jāsamierinās ar gana daudz to pašu m..aku vai puspensionāru, kā iepriekš, tikai tu viņiem maksā drusku mazāk par to pašu neko. tāda pensija, tikai ne no sociālā budžeta.

Nepabeigtā dienasgrāmata