Nepabeigtā dienasgrāmata


2. Septembris 2004

(bez virsraksta) @ 08:23

"Nevar arī neaizrādīt uz to, ka visa bērna dzīves iekārta cieš no daudzām nepilnībām un var pat sacīt - noziegumiem pret bērna dabu. Ņemiet dejas vakarus un dejošanu, kas tiek sarīkoti priekš bērniem! Cik daudz tur nav kairinošu momentu, pavisam nederīgu un kaitīgu priekš jaunā un vēl nenostiprinātā organisma. Nerunājot jau par to, ka dejas, kas ilgst vairākas stundas, iztaisa taisni viselementārāko higienisko prasījumu pārkāpšanu, bet pate sagatavošanās uz dejām, rotas un greznošanās, vēlēšanās būt patikamam, pa daļai neparasta kopība starp zēniem un meitenēm - visam tam kairinoši jādarbojās uz seksuālo sfēru.

(...)

Bērna uzvalks, kas traucē kustības un izdara spiedienu uz viņa dzimuma organiem, kairina tos, un tādā kārtā ceļās seksuālais uzbudinājums. Jau no seniem laikiem daudzi autori uzstājās par to, ka nepieciešami atmest bikšu valkāšanu bērnības laikmetā. Pateicoties biksēm attīstās mitrs siltums, visvairāk dzimumu orgānu apkaimē, kur krekls savelkas krokās. Bez tam dzimumu organa izvilkšana no biksītēm pie mišanas ir savienota ar zināmu kairinājumu, kurš pie nervoziem bērniem, kas ātri uzbudinās, var būt par onanisma cēloni.

(...)

Tagad jājautā, kādu iespaidu onanisms atstāj uz cilvēku? Saprotams, par to nav ko runāt, ka šis fakts pats par sev spējīgs izsaukt tikai riebumu. Seksuālo kairinājumu rupja kropļošana, savienota pie tam ar netirām manipulācijām, zemi iztēlojumi, itkā bīstama domāšanas slimība - tāds ir onanisms pēc savas būtības. Nav ko runāt par to, ka katram cilvēkam ir jāatturās no onanisma jau dēļ cienības pašam pret sevi. Arī bērnus vajadzīgs uzmanīt, lai tie nepiekoptu šo slikto ieradumu, kurš zināmos apstākļos var būt priekš viņiem pazudinošs.

Bet tomēr jāsaka, ka onanisma kaitīgums veselībai ir ticis stipri pārspīlēts un tiek pārspīlēts vēl tagad."


Dr.med. V.J.Kanels "Bērnu seksuālā dzīve"
 

Comments

 
From:[info]chaika
Date: 2. Septembris 2004 - 09:33
(Link)
ak dies, izklausās pēc pasīva pedofīla murgiem!
[User Picture Icon]
From:[info]kakjux
Date: 2. Septembris 2004 - 11:26
(Link)
fantastiski ;)
es neko tādu nemūžam nespētu iedomāties ;) un tik apburoša valoda..
[User Picture Icon]
From:[info]sirdna
Date: 2. Septembris 2004 - 12:06
(Link)
cik labi, ka es vairs neesmu bērns...8)
[User Picture Icon]
From:[info]tipa75
Date: 2. Septembris 2004 - 15:46
(Link)
Ak t' Dies!
From:[info]zintish
Date: 2. Septembris 2004 - 17:27
(Link)
tas ir no pagaajushaa gs saakuma?

Nepabeigtā dienasgrāmata