× ! Edge ! × ([info]devour) rakstīja,
@ 2010-12-17 14:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Killwhitneydead - It Ain't Gonna Suck Itself

Varbūt pārsteigšos šo rakstot, bet rādās, ka vairs ārā nekas nenāks [varbūt arī nāks...man godīgi sakot- pohuj]...Esmu nolēmis [kā jau katrā gada noslēgumā] nedaudz parunāt [lasi- gudri padirst] par 2010 gada labākajiem albumiem gan scēnā, gan ne tikai...Tad nu sākam, tikai piebildīšu, ka albumu saraksts nav veidots pēc to kvalitātes.Tā man tie vienkārši ir samesti mapītē downloads.
Un nē...Es nelikšu lj-katu...Paskaidrošu kādēļ.Punkts pirmais- man pohuj.Punkts otrais- neviens tik un tā neko vairs cibā neraksta.Punkts trešais- man tiešām pohuj un es sen neesmu spamojis...

1. Fear Factory - Mechanize .Spēks, kuru jūt ar pirmajiem akordiem.Ieturēts viņu stilā.Varbūt nedaudz agresīvāks nekā viņu pārējie veikumi, bet velarvien [paldies gotham] ir saglabājušies arī mierīgi dziedājumi [piemērām dziesmā- Industrial Discipline]
Klausies ja- gribi uzmodināt kaimiņus un izārdīties mošpitā...

2. Burzum - Belus ...Njā...Vīrs iznācis no cietuma un ierakstījis jau albumu.Skanējums- kā no pagraba.Bet tas ir šausmīgi labi, jo tieši melnmetālam piederas tāds skanējums [tāds, ka liekas būtu ierakstīts kasešu magnetafonā].Izdodas kaut kā radīt pagātnes sajūtu...
Klausies ja- gribi justies kā sātanists un nogalināt kādu kazu...

3. Crematory - Infinity .Biju liels jamo iepriekšējā albuma fans, [līdz perfektumam lielisks un emocionāli sabalansēts] bet šis tāds meeeeh vien ir.Vārga atraudziņa, no tā kāds bija iepriekšējais...Nē nu labi!Var klausīties, bet šis albums liekas diezgan vienveidīgs. Es protams respektēju arī faktu, ka viņi ir vācieši, bet come on!Man besī dziesmas vācu valodā, pie tam, ja tās izklausās pēc šlāgera...Tieši tā, es runāju par dziesmu Auf der Flucht...
Klausies ja- neesi dzirdējis jamo iepriekšējo albumu un vēlies piesmakušu doom romantiku ar melodic death metal elementiem.

4. Deftones - Diamond Eyes .Damn!Spēks...Ļoti labs veikums...Dziesma Rocket Skates noved tevi transai līdzīgā stāvoklī.Ir saglabājuši savu identitāti šajā albumā...Nav ko par viņu runāt- JĀKLAUSĀS!
Klausies ja- esi gudrāks par kāpostu!

5. Carnifex - Hell Chose Me .Kas gan tas būtu par gadu, kurā neiznāktu kāds deathcore/grindcore albums.Tad nu lūk...Šis ir žanrā labi ieturēts.Rada labu noskaņu [tādā gadījumā, ja tev patīk kapi, nāve, sātans, elle, guntars račs].Lirikas saprotamas, kas ir neliels trūkums [ŠIM ŽANRAM].Varēja, jau vel nedaudz ļaunāk, bet visā visumā laba gaļa.
Klausies ja- zini, kas ir graindkōrs un vēries lai smadzeņu šūnas piedzīvo holokaustu.

6. Demon Hunter - The World Is A Thorn .Daudzi jau būs ievērojuši manu nelielo kristiešu metāla fetišu...Nu.Tad šie puiši bija mans šogada atklājums.Diemžēl- neko īpašs.Tādi meh meh teksti.Vienveidīgas dziesmas.Vokāls feilo.Ģitāras netiek pietiekami izmantotas.Tikai dziesma The World Is A Thorn pavelk ar labu ritmu.Liekas, ka vīri strādājuši pie vienas dziesmas un pārējo albumu uztaisījuši no tās atdarinājumiem.Nepavelk ne līdz The Famine, ne līdz Becoming The Archetype un kur nu vel līdz Soul Embraced līmenim.
Klausies ja- tev ir apnicis HIM un vēlies kaut ko nedaudz smagāku.

7. Eluveitie - Everything Remains As It Never Was .Ļoti labs folkmetāla albums.Skaņa labi sabalansēta un dzird visus akcentus pat cauri ģitārām [dūdas, vijoles un sazin tik vel kas].Bet nav zaudēts BR0TAL faktors, kas šo padara par lielisku albumu.
Klausies ja- tev patīk īru mūzika un metāls.

8. Rotting Christ - AEALO .Vīri, kuri ir scēnā kopš 1987 gada...Vairāk kā 30 gadus viņi spēlē.Protams varētu domāt, ka viņi ir sevi izsmēluši un vel sazin ko.Bet tad cilvēki maldītos.Albums, kuram cauri strāvo BR0TĀLUMS un grieķu saknes [visi tie sūddziedājumi].Nē.Neapnīk.Jā!Ir lielisks!
Klausies ja- gribi izārdīties, vai izlādēties.

9. Skyforger - Kurbads .Labākais gada albums.PERIOD!Krietni vairāk dūdu, stabuļu un kokles dziesmās.Visas dziesmas ir vienlīdz labas un grūti izlemt, kura no tām tiešām ir pati labāka.Arī tas, ka albumā ieturēts stāsts padara šo albumu tik labu.+ diska prezentācijas koncerts bija lielisks un parādija, ka vīri velarvien prot spēlēt ar pilnīgu atdevi publikai.
KLAUSIES!

10. Gustavo - Trešā Elpa .A ko?!Es par repiņu nevaru izteikties?!Pffff...Man liekas par šo albumu ir runāts diezgan daudz.Gan avīzēs, gan internetos...Varu tikai piebilst, ka arī mani šis albums paņem.Tiešām.Mans subjektīvais viedoklis, ka jams tiešām ir labākais, kas no tās scēnas ir iekš el vē [Skutelis var iet dirst [specveltījums kristīnei]].
Klausies ja- tev patīk laba MŪZIKA.

11. Ozzy Osbourne - Scream .Daudziem tas būs pārsteigums...Jā!Ozzijs velarvien ir dzīvs...Tas vienalga, ka onkulis vairs knapi spēj parunāt.Tas vienalga, ka viņš vairs nesadarbojas ar Zekku.Ozzijs velarvien ir spējīgs iepriecināt.Pārsteidzoši, ka mērglis vel turās...
Klausies ja- tev patika iepriekšējais viņa ripulis un tu uzskati, ka ar brīdi, kad viņš tika padzīts no Black Sabbath, Black Sabbath beidza pastāvēt.

12. Avenged Sevenfold - Nightmare .Hmmm...Grūti izteikties vai man patīk.Vokāls- velarvien činkstulīgs un atgādina emo ņerkstēšanu pārošanās sezonas sākumā.Savukārt no otras puses ieturēts tādā pat stilā kā viņu iepriekšējie veikumi.Ir protams labas dziesmas- Nightmare, Buried Alive...Bet nav tāda mūzika, ko gribētos atkal un atkal un atkal klausīties.Var paklausīties kādu brīdi- pajūsmot, un tad turpināt klausīties tālāk KURBADU.
Klausies ja- tev patīk emometāls un tu esi trūfans...

13. Black Label Society - Order of the Black  .Ja jau pieminēju Ozzijonkuli, tad arī šie vīri jāpiemin.PURE ZAAK WYLD!Rada labu atmosfēru. Kā vienmēr tiek likts uzsvars tieši uz mūzikas tehniskumu...And that is awsum.
Klausies ja- tev garšo alus un patīk mīlēties uz braucoša moča.

14. Finntroll - Nifelvind .Velarvien dzīvi...Velarvien brūtāli...Velarvien Troļļi.Vijoles un kādi tik tur vel ne folkinstrumenti savijas ar blackmetālu skaistā simfonijā.Ieslēdzam un attopamies Troļļu zemē ar augstiem kalniem un bieziem, nēcaurejamiem mežiem.
Klausies ja- tev pie sienas stāv cirvis un brīvdienās tu ej medīt mežacūkas bruņojies vien ar šķēpu un dunci.

15. Annihilator - Annihilator .Albuma kavers pilnīgi neatspoguļo diska saturu.Kā vienmēr tehniski precīzs.Vokāls nemainīgi labs un lieliski saspēlējas ar soloģitāru. Bet...Tāpat kā citiem viņa albumiem arī šim ir viens liels trūkums...Tu nevari viņu daudz klausīties, jo tad tas sāk apnikt. Tev apnīk tie pieslīpētie ritmi. Tie sāk kļūt pārāk paredzami. Un ar vokālu vien nepietiek, lai to izvilktu. Bet! Klausoties pirmās reizes albums liekas lielisks... Tas tāds arī ir. Tikai mani untumi. Nevermind me.
Klausies ja- tu elpo thrashu.

16. As I Lay Dying - The Powerless Rise .Kristiešu mūzika...Nuuuuu...Klausāms.Diemžēl, ne ilgstoši.Bet varbūt tas tādēļ, ka mani jau sāk kaitināt metalkōru scēna un tas vienveidīgums...Ir labas dziesmas [Anger And Apathy].Bet pārāk paredzamas.Atkal untumi.
Klausies ja- zini, kas ir Austrian Death Machine un uzskati, ka tas projekts ir veiksmīgāks un labāks...

Šajā brīdī man sāk pazust motivācija un iedvesma rakstīt tālāk...pohuj...

17. Dimmu Borgir - Abrahadabra .Blekmetāls kā jau blekmetāls.Samestu visas jamo dziesmas vienā kaudzē un nospiestu PLAY nemanītu atšķirību starp albumiem.Nedomāju, ka šajā gadījumā tas ir īsti labi. Laikam jau albums tādiem trūfaniem, kas ir dziļi iekšā scēnā.
Klausies ja- tev patīk upurēt kazas...

18. All That Remains - ...For We Are Many .Sākumā gānijos [un Dievs Pata mans liecinieks, ka tā bija], ka pirmie albumi bija lieliski un klausoties tos, tieši iespēra pa riekstiem un, ka šis tāds neesot.Kļūda.Nedaudz atšķirīgās, bet velarvien iesper par riekstiem, kad to klausies. 'Velarvien spēj sajust dusmas/iedvesmu, kuru vokāls ieliek tekstos.
Klausies ja- patīk pārejas no maiga dziedājuma uz grovlu un otrādi...

19. Senses Fail - The Fire .Jā...Mana favorīt emogrupa izdeva jaunu albumu.Nedaudz mierīgāks kā iepriekšējie, bet Badijs velarvien spēj pakliegt [New Year's Eve, Lifeboats] un velarvien ir sevi ienīstošs nelietis.Un tas ir pozitīvi, jo bez tā naida, kas jamam ir pašam pret sevi, tā grupa nevarētu pastāvēt.Tātad...mierīgāks, bet noteikti ne sliktāks kā viņu iepriekšējie darbi.
Klausies ja- uzskati, ka Badijs ir ģēnijs!

20. Ektomorf - Redemption .Thrash...Protams var izteikt piezīmes, ka jamie atdarina Sepulturu [vokālam tiešām vajadzētu iemācīties dziedāt bez theh akcenta].Bet tas jau laikam raksturīgs visai tai valodu saimei, kad jamie mēģina dziedāt angliski.Bet albums ir lielisks un uzlādējoš.The One spārda dirsu. Visiem thrash faniem patiks.
Klausies ja- tev patika Sepulturas pirmie albumi.

21. Bring Me The Horizon - There Is A Hell Believe Me Ive Seen It There Is A Heaven Lets Keep It A Secret .AK DIES CIK GARŠ [that's what she said]...NOSAUKUMS.Bet tā.Ātrs deathkōrs/hārdkōrs.Nesaprotu īsti līdz galam ar ko šī grupa ir kļuvusi tik ievērojama, jo liekas ne ar ko neatšķiras no lielā vairuma tāda paša žanra grupām.Protams...Var klausīties...Vai iesaku?I doubt it...
Klausies ja- visa cita mūzika apnikusi un vēlies ko jaunu un ar britu akcentu...

22. T.A.N.K. [Think of a new kind] - The Burden Of Will .Visvairāk man besī tas, ka klausoties šo grupu last.fm viņš izmet to pie repera TANK un tādu Think Of A New Kind neatpazīst...Jauni...Mazpazīstami.That's the way I like em'.Bet tāds meh meh vien sanāk. Nepamet sajūta, ka kārtējā tāda uzštancētā grupiņa, lai papelnītu piķi...Nēpārprotie.Ir arī labas dziesmas- Corpse, Beautigul Agony...Bet...Gan jau atkal kļūs populāri un sell-outosies vel vairāk.
Klausies ja- tev patika pirmais Five Finger Death Punch disks...

23. Exodus - Exhibit B The Human Condition .Thrash...Labi, klausīties ja nav nekas cits no šī žanra klausīts.Ātri ritmi...Bungas...Vokāls.Viss kā nākas.Tikai mani neuzrunā.Nezinu kādēļ...Ir labi, bet kaut kas tomēr pietrūkst...
Klausies ja- tev pie sienas ir Slayer, Testament, Megadeth plakāti un tu ienīsti Metaliku...

Tas tāds īss rezumē...Būtu vairāk iedvesma un gribasspēks varētu vel paanalizēt albumus un gudri pamuldēt...Vel man velkas pēdējais kreidlu albums, bet nedomāju, ka tas spēs izcelties ar kaut ko jaunu.Varbūt esmu kaut ko palaidis garām...Bet maz ticams.
Peace mazie...Un atcerieties, ka mans viedoklis ir tīri subjektīvs un tas to padara par pareizo viedokli.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]akvalangs
2010-12-17 14:37 (saite)
teksts par garu - ej dirst

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2010-12-17 14:47 (saite)
''Un nē...Es nelikšu lj-katu...Paskaidrošu kādēļ.Punkts pirmais- man pohuj.Punkts otrais- neviens tik un tā neko vairs cibā neraksta.Punkts trešais- man tiešām pohuj un es sen neesmu spamojis...''

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]akvalangs
2010-12-17 14:48 (saite)
nepiš man tavs eljēkat
teksts par garu - j trzt!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]devour
2010-12-17 14:50 (saite)
Tu gribēji vienkārši tāds un tāds albums- labs, tāds un tāds albums- slikts ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]akvalangs
2010-12-17 14:51 (saite)
nē es gribu alu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]devour
2010-12-17 15:01 (saite)
es arī

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blutzeuge
2010-12-17 16:44 (saite)
nez, tas belus kaut kāda miskate, tieši tāpēc , ka tas neskant tik tru un raw kā agrakie albūmi, manuprat sūdīgākais viņa albūms.
Pārējo šeti minēto man pat kauns komentēt, tik sapista tev gaume, vecais :(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]blutzeuge
2010-12-17 16:46 (saite)
moška vel deftones (kas pateisībā ir vērtība, neskatoties uz to, ka par viņiem fano pēdējie retardi un meitenes) un rotting krists ievērības vērti, bet neesmu dzirdējis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blutzeuge
2010-12-17 16:46 (saite)
nē, nu labi, pusi uzskatītā es nemaz nezinu kas tas ir.. c
sex

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]devour
2010-12-17 17:24 (saite)
Hmmmm...Kādēļ uzreiz sapista?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blutzeuge
2010-12-17 20:52 (saite)
es vienkāŗši gribēju izklausīties pēc brutāla tēvaiņa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]devour
2010-12-17 21:21 (saite)
sanāca vairāk pēc parastā troļļa...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]slepkava
2010-12-17 21:44 (saite)
kādas dažas tok labāk redzētu pie sūdiem, nevis gada gabaliem, bet nu neesmu metalcore žanra cienītājs, tapēc moš tāda attieksme, šis tas nedzirdēts, bet lielākā daļa dzirdēta un par labu bijusi atzīstama, tik varbūt kādus divus notiem visiem atzītu par kaut kā cienīgiem šogad, bet tas nu tā vecs palieku un kalausos ko citu ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2010-12-17 21:50 (saite)
Kā jau teicu...man arī tas žanrs sāk besīt, ka katru gadu parādās kāda jauna THEH grupa ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]toper123
2010-12-18 00:54 (saite)
Kopā analizēšanu atstāj, kad kādreiz došos pie tevis.. + varēsim padirst par tonalitātēm un citām gudrām lietām bļe :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2010-12-18 11:54 (saite)
Lol

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?