aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2016-11-25 11:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
labi, nu jau man pat mazliet skauž Lietuva, kur tikko par kultūras ministri kļuva Lietuvas Kino centra vadītāja, ļoti apsviedīga un enerģiska dāma, cilvēks, kas vairākas reizes jau mūsu ļoti paviršās saskarsmes ietvaros ir demonstrējusi ļoti dziļu izpratni par kultūras procesiem ne tikai Lietuvā, bet arī Baltijā.


nu tā, salīdzinājumam. jo man joprojām ir mazliet uzmesta lūpa uz mūsu km, kura acīmredzami neklapē, ka MUN jautājums vistiešākajā mērā skar ļoti lielu daļu kultūras darbinieku, kuri, atšķirībā no Lielajām un Ļaunajām korporācijām, kas abjūzo MUN sistēmu, jo negrib maksāt nodokļus, nemaz nevar maksāt nodokļus, jo reāli nav, no kā. kultūra, mūsu mūžīgais pabērns, kas labāk var eksistēt no valsts atmestiem pabalstiem, nevis censties kaut kā vismaz daļēji sevi pacelt augšā.
draugi izrēķināja, ka tagad viņiem, piemēram, nodokļos būs papildus jāsamaksā 9000 EUR - par filmu rādīšanu. ziniet, ko var izdarīt ar šo naudu? vienu no sekojošajiem: uztaisīt vismaz vienu izstādi, uztaisīt divus kino lektorijus, vairākas meistardarbnīcas, izglītojošos projektus etc etc etc. te jau ir tā lielā sāpe - tā būtu nauda, kas reāli ļautu darīt savu darāmo. bet ko tur censties izveidot principus, kas neļautu abjūzot sistēmu, labāk visu kancelēt.

bet par lietuviešiem prieks. igauņu kopprodukcija jau vienreiz tika nominēta ārzemju Oskariem, lietuviešiem ir kino festivāli, kas funkcionē teju tikai uz privāta finansējuma, varbūt tagad viņiem būs jau nākamais izrāviens un lekšana uz priekšu - jo man liekas, ka cilvēks, kas 'pazīst drēbi', tomēr ir labāk nekā cilvēks bez konkrēta bekgraunda, kas specializējies vadībā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?