cycle ([info]cycle) rakstīja,
@ 2009-10-25 02:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Himna
Latvijai vajag jaunu himnu!

Pirms kāds kliedz, ka tā ir mūsu pagātne, vēsture - cik mēs varam lūgt. Lūgt dievu, lūgt valdību, lūgt ārvalstu investorus, lūgt aizdevējus?
Kur paliek pašcieņa, lepnums, spēks? Lūgšana neatrisinās mūsu problēmas, tā tikai radīs.
Mēs neesam parādā, parādā ir mums. Un kamēr mēs jutīsimies pagātnes apspiesti, tikmēr mēs slīksim. Un dziļāk kā tagad. Un diskutēsim par vēsturi, par okupāciju, par okupantiem, par imigrantiem, par emigrantiem. Bet aizmirsīsim par to kas notiek šodien, tagad un šeit.
Melns vilnis plūst šajās ielās un izplūst cauri sienām.
Vajag jaunu himnu. Vajag tādu, kas paceļ, tādu kas liek piecelties kājās no enerģijas ko dod.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]your_woman
2009-10-26 19:43 (saite)
Tā bija mana ideja par himnas maiņu. Latvijai vajag jaunu sākumu nevis dzīvot pagātnes rēga apskautai. Jāskatās uz priekšu un nedrīkst atskatīties. Latvija ir skaista, tikai cilvēki to padara neglītu. Gan valdība, gan arī saucamie upuri - paši iedzīvotāji.
Ja vēlaties optimismu pesimisma noskaņā, lūdzu - sūds sūdos negrimst. Ja mēs sevi spējam uzskatīt par sūdiem pasaules priekšā, tad mums nav jāgrimst. Mēs negrimstam, tā ir mūsu pašu radīta ilūzija.
Mums ir jābūt pateicīgiem par to, ka mums ir dots kaut kas tik skaists kā Latvija, bet ko mēs darām pateicības vietā? Piediršam to ar savu slimo domāšanu un attieksmi. Ir jāiemācās mīlēt, cienīt!
Mēs paši esam radījuši problēmas sev apkārt, viss ir tikai mūsu prātā, ar savu domāšanu par to, ko visvairāk nevēlamies, radam šo nevēlamo. Visvairāk to ietekmē veci cilvēki, kas praktiski dzīvo pesimismā un domā, ka nebija labi un nekad nebūs. Viņi paši sev ir atņēmuši spēku. Diemžēl skumjākais ir tas, ka mēs nespējam ietekmēt un mainīt viņu domāšanu. Žēl.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?