icecuba ([info]cuba) rakstīja,
@ 2009-01-08 18:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tikai viedoklis
No vienas puses sēdēt un neko nedarīt lietas labā ir stulbi.
Taču savā ziņā stulbāk, man šķiet ir iet un klaigāt, izteikt saukļus, etc. 13.janvārī.
Protams varat man oponēt un tā (es nešaubos, ka tādi arī būs, ja pat to neteiks skaļi).
Bet nu tajā 13.janvārī mēs būsim atgriezušies kādu laiciņu atpakaļ, kad tās lietas jau tika vienreiz izrunātas.
Gribat atpakaļ veco PVN? OK. Cerams, tas palīdzēs šajā situācijā...
Gribat būt konkrētu protest-personu ganāmpulks vai karaspēks? Aiziet! URRĀĀĀ pretīm tankiem!
Vai manuprāt tā protestakcija kaut ko mainīs? Nē. Jo vienreiz jau "valdība" sasēdās un "atrada" iespējami labāko variantu. Vai ticat, ka tie paši cilvēki spēs pieņemt labāku? Vai gribat tur citus cilvēkus redzēt? Davai! Urrāāā, atgriežamies vēl senākā pagātnē un gāžam valdību! HUJĀĀĀrJ!
Vienīgais iemesls, kāpēc es varētu parādīties TUR 13.janvārī būtu tāds, lai atbalstītu tos sev tuvos cilvēkus un paziņas, kas tic (atšķirībā no manis), ka tas viņu dzīvi uzlabos.
Un beidziet man mest šitos spamus draugos, etc. Nenolaižieties tik zemu un nepakļaujaties provokācijām, tādējādi paši kļūstot par propagandas izplatītājiem (izsūtāmajām marionetēm). Katram sava galva uz pleciem. Kāda galva, tāda dzīve.
Vēl iesaku padomāt, kādu informācijas avotu vadīti jūs nonācāt pie viena vai otra viedokļa. Vai tā tiešām pilnīgi neatkarīgi, ārēju faktoru neietekmēta griba? ja tā - es Tevi apsveicu! Tu esi piemērs daudziem. Ja cilvēkam ir savs, nesamaitāts, neietekmēts un citādi neiespaidots viedoklis, šādam cilvēkam es ar lielu prieku paspiedīšu roku, noņemot neesošo cepuri.

Pārējo jūs paši gan jau piedomāsiet.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rikella
2009-01-08 22:04 (saite)
kaut ko līdzīgu noteikti padomāja PSRS atbalstītāji, kad cilvēki veidoja Baltijas ceļu un barikādes ;p~
es tikai gribēju pateikt, ka stulbāk ir neko nedarīt, jo tā neviens neuzzinās tavu viedokli! un manuprāt 13.janvārī protestējošo viedoklis būs ne jau konkrēti par PVN vai ko citu, bet valdības veikto politiku kā tādu, kura ir novedusi līdz tagadējai ekonomikas situācijai.
protams, ka protesta akcijas veido valdības pretinieki. tas ir tikai normāli. tāpat kā izvēlēties puses.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cuba
2009-01-09 12:00 (saite)
Varbūt esmu stulbs vai kā, bet tomēr mani vairāk ir uztrauc lietas, kas tiešā veidā ir saistītas ar mani. Protams, kā saka "pa santīmam nekrāsi - pie lata netiksi", jeb šajā situācijā katrs maurotājs, baurotājs iegulda mazumiņu, bet kopumā sanāk baigais lauķu bars, no kura beigās valdība bik nomīzīs.
Bet, nu, es laikam esmu pārāk lepns, lai pazemotos. Tas laikam tāpēc, ka vectēvs mani tā audzinājis savulaik.
Protestēšana manā skatījumā ir līdzīga ubagošanai. Tas ir pēdējais, ko cilvēks var darīt, lai glābtu situāciju, kad saviem spēkiem viņš to vairs nespēj.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]solitudinarian
2009-01-09 14:34 (saite)

"Vairāki Latvijas pasažieru autopārvadātāji, kas atbalsta protesta akcijas organizēšanu, gatavi savos autobusos iedzīvotājus no dažādiem Latvijas reģioniem vest uz Rīgu līdzdalībai protesta akcijā. Autobusi protestētājus uz Rīgu vedīs no Aizkraukles, Alūksnes, Balviem, Cēsīm, Jelgavas, Jūrmalas, Kuldīgas, Madonas, Ogres, Rēzeknes, Tukuma un Valmieras. SIA "Madonas ceļu būves SIA" valdes priekšsēdētājs Andris Dzenovskis atzīst, ka vēlmi piedalīties akcijā un paust savu protestu izteica tie šoferi, kas jūtas aizskarti saistībā gan ar Autotransporta direkcijas konkursa rezultātiem, gan haosu, kāds šobrīd valda pasažieru pārvadājumos."
(Stars)


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rikella
2009-01-09 14:55 (saite)
nevis tāpēc, ka vectēvs tā audzinājis, bet tāpēc, ka tāds latviešiem ir raksturs. neiet nekur, neteikt neko. ne tā kā citu zemju iedzīvotāji, kuri ir ekstraverti un iet protestēt,mītiņot un pieprasa savas tiesības. tā jau nav pazemošanās!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cuba
2009-01-09 15:15 (saite)
Vispār jau man vairāk liekas, ka tas ir tāds kā "crown control". Ir dumpinieki. Un ir tauta, kas šiem dumpiniekiem vajadzīga.
Tātad ir "karalis", kurš dumpiniekiem nepatīk, jo viņam ir vairāk naudas.
Par cik dumpiniekiem arī gribas daudz naudas, bet to iegūt viņi nespēj, rodas varenvarens plāns, ka vajag makani ieriebt tam karalim. Tā tīri aiz skaudības.
Un vēl ir tauta. Tauta parasti pasakās ir tā peklēkā masa, kas visos apstākļos būs par visu labo, un ies pretīm savam mērķim. Vienalga, vai jācīnās kailām rokām pret tankiem, vai vienkārši jākrīt karalim uz nerviem, līdz viņš pats kapitulēs.

Lai nu kā, joprojām nesaprotu, kā tā, ka cilvēki ir tik ļoti viegli iespaidojami. Atliek tik kaut kur tautā parādīties kādam "runātājam", kas sāk klāstīt savu patiesību par to, kas notiek tur augšā. Stāstīt pasakas par gaišāku un bagātāku nākotni. Ka visi dzīvos bagātāk un nevienam vairs nebūs jākalpo karalim.
Parasti pēc šīs revolūcijas pasaka beidzas, jo pasakā jau slikto neraksta.
Realitātē, pasaule nevar pastāvēt tā, ka visiem ir labi. Vienmēr kāds kādam kalpos, cits peldēsies zeltā kā tāds Knaps Makdaks. Alternatīva? Atgriesties komunismā, kur visi bija vienlīdzīgi. Ou, wait, bet komunisms tač ir ļaunums!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rikella
2009-01-09 19:37 (saite)
tev nu gan teorijas :D tikai kaut kā šīs nesaistās ar to situāciju, kas pašlaik notiek Latvijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cuba
2009-01-09 21:17 (saite)
Kā nu kuram.
Lai nu kā, tas ir tiikai viedoklis, un es nemaz necerēju, ka tas visiem ir vienāds.
Tie, kas ies piketēt, pierādīs, ka ir viegli manipulējami. Un tādus izmantos vēl un vēl.
Kam izmantos? Es konkrēti nezinu kādu labumu 13.janvārī tauta var iegūt, ja neskaita nekārtības u.c. lietas, kurām, starpcitu arī tiks līdzekļi tērēti. Tā teikt, davai ieguldīsim līdzekļus, lai pabļaustītos par to, ka mums nav līdzekļu...
inteliģence ibio

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rikella
2009-01-09 21:34 (saite)
nu kādi viegli manipulējami? vienkārši iet izteikt SAVU viedokli. tad jau ar tiem, kas neiet piketēt, manipulē valdība, kura nevēlas šo piketu :)
labums būs, ja valdība uzklausīs visus speciālistu izteiktos priekšlikumus un sapratīs, ka tautai tomēr nepatīk tas, ko viņi pašlaik dara.
starpcitu piketu rīkošanai netiek izmantoti budžeta līdzekļi. to tērē valdība un pēc tam bļaustās, ka nav līdzekļu un jāaizņemas no SVF.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

mans nesvarīgais un vevienamneinteresējošais viedoklis
[info]buka
2009-01-09 18:38 (saite)
jā, bet redz, atšķirībā no šejienes, tur ir tradīcijas, un ir sava veida savstarpējs respekts (lasi tautai pret valdību un otrādi).
Pie mums - vienalga, kas būs augšgalā, būs pēdējais sūds un visas cilvēces (lasi lv tautas) nelaimju cēlonis.

no sērijas - visus nah, lai ir anarhija.
paši esam te nonākuši un sūdi mutē smeļas. kā nekā tā pati "tauta" tur "augšā" vien ir...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rikella
2009-01-09 19:32 (saite)
nu nav jau tik traki :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buka
2009-01-09 20:27 (saite)
nosauc 3 ministrus, kuriem ir tautas atbalsts, kuri netiek saukti pat sūkām un ko.
kā sauc pēdējo premjeru, kuru kāds atceras ne kā paša ļaunuma iemiesojumu.

un ja jau nau viss tik traki, tad par ko tiks piketēts?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rikella
2009-01-09 21:07 (saite)
Bērziņš, Gerhards, Riekstiņš par piemēru :) un arī citi, kas ir savā vietā, kompetenti un ar atbilstošu izglītību. bet par dažiem labiem es pilnībā piekrītu "tautai". tev liekas normāli, ka viens cilvēks var būt ministrs pilnīgi dažādās ministrijā, pie tam bez vajadzīgās izglītības un pieredzes? absurds tas ir.
droši vien pēdējais premjers, ko neaceras kā "ļaunuma iemiesojumu" būs Emsis :D
neesmu lasījusi tos piketa manifestus, bet nu noteikti nepiketē tāpēc, lai būtu anarhija vai ka visi ir sūdi un visu nelaimju cēlonis kā tu tur esi uzrakstījusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

baumas
[info]buka
2009-01-09 21:15 (saite)
nu bet par tiem ministriem un valdes sēdētājiem tak tiek kā reiz arī runāts, ka tiks likti limiti, cik valdēs viens cilvēks drīkst atrasties. tāpat arī tika minēta algas ierobežošana, kā arī par pozitīvu var minēt vairāku ministriju atkalapvienošanu

vai arī tas jau vairs nav dienas kārtībā un ir atmests?

a par pikektēšanu - tas ir un paliek bezjēdzīgs pasākums, jo reālu priekšlikumu jau nevienam nav...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rikella
2009-01-09 21:24 (saite)
runā jau vislaik, bet pagaidām nekas netiek darīts. nu dzīvosim, redzēsim.

"Paredzams, ka LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers akcijas ietvaros uzstāsies ar publisku runu, kurā pieprasīs valdībai - "rokas nost no koplīguma!", radikāli mainīt attieksmi pret strādājošajiem un visu turpmāko lēmumu pieņemšanā iesaistīt sociālos partnerus." izklausās pēc priekšlikuma ;p~ droši vien ne vienīgais.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: baumas
[info]cuba
2009-01-09 22:09 (saite)
Nu tas arī ir tas, ko domāju.
Ka cilvēki iet bļaustīties, nemaz nezinot situāciju. Ne jau tā, ka iet ar konkrētu risinājumu, diskutēt ar valdību. Bet vienkārši iet ar mēsludakšām uzbrukumā.
Great. Šitā mēs tālu tiksim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?