icecuba ([info]cuba) rakstīja,
@ 2005-05-27 16:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja angļu valodu skolās māca vismaz 5 gadus... pēc kuriem cilvēki tāpat to zin samērā viduvēji (ja nav papildus apmācības avotu)... tad cik ilgā laikā varētu iemācīties ķīniešu valodu?...

Vai tiešām kaut kādos kursos to var iemācīt?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]het
2005-05-27 16:57 (saite)
man domaat, ka labaa skola ir taa vieta kur tajaa valodaa runaa!
betnu kursos, ganka var.

es maacos EN 12 gadus, ja nemaldos, bet, lai teiktu, ka esmu super zinosha - no way!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cuba
2005-05-27 17:55 (saite)
Mhm.. paskatījos internetā...

1 ķīniešu valodas nodarbības (90 min.) maksa = 10 Ls

Ja rēķina cik ilgu laiku vajadzēja, lai iemācītos angļu valodu... mīnus tas, ka varbūt tagad apņēmības ir vairāk nekā skolā .. plus tas, ka ķīniešu valoda ir viena no sarežģītākajām izplatītajām svešvalodām...

Nu.. secināju, ka jāpaliek vien būs pie sarunvārdnīcas, vārdnīcas.. nu un pāries ieroglifus jau protu atšķirt. &P Taču vajadzētu pamācīties vēl. Man jau saka, ka lai es aizbraucu uz Ķīnu, un turpat uz vietas iemācīšos. Varbūt arī tā. Sākumā jāpietiek ar angļu valodu.

Es pat nezinu, vai man vajag braukt uz to ķīnu dzīvot. Man liekas, ka tur toč ir jāprot izdzīvot. Bet katrā ziņā man austrumu kultūra = tik tuva & mīļa, ka padzīvot tur es toč gribētu. Bet par ārzemēm nez nez... naudu jau protams vajag, un tieši tāpēc apdomāju varintu braukt pelnīt, lai ar nopelnīto varētu kaut ko uzsākt šeit. Bet nu.. varbūt mēģināt uzreiz kaut ko uzsākt šeit ? Jo vienu es zinu: ja ne Tibeta, tad viennozīmīgi Latvija, kur es gribētu dzīvot. Tibeta = vientuļnieka gadījums. Tāds kā sapnīts, kuru diezvai piepildīšu, jo šaubos, ka palikšu bez ģimenes. Tas ir kā rezerves variants, ja man dzīvē kaut kas notiks.. kaut kas tāds, ka man vairs nebūs neviena, kam esmu vajadzīgs/piesiets. Bet ar tādām domām labāk galvu neaizgružot &)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]het
2005-05-27 18:03 (saite)
mmm
vienu laiku bik maaciijos Japaanju valodu, ziimeeju tos heroglifus utt, kad maaciijos karatee tad tas naaca man papildus un taa.
teikshu atklaati, bija inchiigi, kkas jauns un ne taads kaa visiem un parasti!

kaapeec gan nee? dziivojam vienreiz, taatad censhamies izbaudiit tik cik speejam ar rokaam aizsniegt vai arii uz pirkstgaliem balstoties tvert.

mmm to zemju kultuura .. man jau patiik palasiit graamatas parto. jaa, kaut manii buutu kaut procents miera no taa, ko kautvai tibetas iedziivotaaji sevii nes ikdienu .. speeja aizmebttg no stresa attiriit praatu kaa lapu un ieskatiities tur, kur es nespeeju ieliist shos gadus, tai dveeselee, ne dzirdeet ne redzeet to kaa iisti veel tur ir.


heh, es gan parto attieciibaa uz sevi neesmu paarliecinaata, parto, ka buus gjimene un taa. nez, lielaako dalju jau shkjietka mana gjimene buus kakjis vai suns, attieciibaa, ja iegaadaashos un jaa, varbuut kaads cits kaajainais, bet cilveeki...
visi,kas man vajadziigi ar laiku aiziet, iisti nepaskaidrojot kaapeec.. laikam jau es pati vainiiga, bet jaa, ja speetu saprast ieksh kaa man taa vaina, ieksh kaa un kur.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cuba
2005-05-27 18:08 (saite)
Es ar nezināju kur ir vaina. Varbūt vēl tagad ne vienmēr zinu. Taču zinu vienu: mana lielākā vaina ir savas vērtības neapzināšanās, šaubīšanās savos spēkos & spējās... nu man tāda domāšana ir bijusi visu dzīvi, un ir grūti to uzreiz izmainīt. Bet es cenšos. Jo tiklīdz rodas ticība sev un saviem spēkiem, tā arī vieglāk viss sāk padoties &)

Nu kaut kā tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]het
2005-05-27 18:11 (saite)
jā, zinu to par to Tavu mainīšanos utt...

nez, nevienmeer tas ka apzinies sevi nospeelee.
man reizeem liekas, ka, laigan man jau taa pieredze nav tik liela, lai es spriestu par visu un ap visu, betnu, tik cik ir, taa maldina, laigan ik pakaapienes ved uz augshu, kas noziimee, ka ved uz priekshu un jaacer, ka uz ko veel labaaku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cuba
2005-05-27 18:21 (saite)
Man riebjas tas, ka es kaut kad vispaar saaku mainiities. Bet to vairs neatgriezt. So.. man tagad ir jaamainaas, jaamainaas, kameer atradiishu Sevi. Nu tas taa.. kaut kaa &)

Nu nezinu. Svariigaakais = atrast savu vietu dziivee. Es veel neesmu atradis. Un tagad es gribu mekleet. Nezinu ar ko saakt... bet nu no naakamaas nedeeljas buushu briivs. So - visas durvis = valjaa. &) Galvenais saakt. Un dariit.

A man patiik runaat. &) Taa ir viena no lietaam, ko man jaamaina atpakalj.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]het
2005-05-27 18:25 (saite)
hehe :)

es speeu tik tevi apskaust - parto briiviibu.
es, ajj, ko nu es :)

mm man jau domaat peec taa, ko zinu, ka Tu mainies tik uz labu :)
un ja reiz taa ir noticies, tad taa tam buut, ne?
aizkam, ik pa laikam ir veertiigi paskatiities uz sevi, pasijaat un atsijaat to lieko un varbuut pielipinaat kautko jaunu klaat, lai ir veel labaak un atkal un atkal uz ko tiekties:)

un runaat. omg, es grabu kaa grabulis visus 20mit gadus :DD un diezvai es kaadreiz beigshu, ak, tik tad, kad baltaas chiibas buus uz muuzhu kaajaa :D
betnu savu vietu .. hm, man jau domaat to meklee ik dienu visu muuzhu. ja ko atrod taapat neuz visiem laikiem un taa dienu no dienas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?