crescendo ([info]crescendo) rakstīja,
Kā reiz ārstus, paredzams, ka aizvietos ļoti labi un saprotamu iemeslu pēc. Un no tā visiem būs labāk, atlikušie ārsti vēl pēc desmitgades uz mūsdienām skatīsies kā uz asins nolaišanu, jo tas, cik tālu medicīna ir no kaut kāda science based, ir vienkārši ārprāts.
Paliks, iespējams, medmāsas. Ja bedside manner lietderība pierādīsies vai ja patērētājiem būs pirktspēja par to maksāt. Bet arī tur, liela daļa darba noautomatizēsies, uz vienu pacientu tiks tērēts mazāk cilvēkstundu (lai gan cilvēksaskares stundas var arī palielināties).
Par skolotājiem - arī, pareizi norādīji, ka daļēji. Arī tur aiziet tas pats lielveikalu modelis, ar vienlaicīgi individualizētāku izglītību. Tām skolām, kas cenšas būt labākas par to, ko mūsu skolas dara šobrīd. To, ko liela daļa skolotāju šobrīd dara, automatizēt var mierīgi.

Remontnieki ir tā pati kategorija kas ārsti - AI jau ir labāks, robotika piedzīs.
Daļa no juristiem, iespējams paliks - bet ne dēļ efektivitātes, bet dēļ tā iemesla, kāpēc ASV joprojām ir zvērināto tiesas. Un jurisprudence ir tā profesija, kur automatizācija apēd darba vietas jau 2017.

Kaut kas avārijas dienestos (kaut vai kā override operator) - bet drīzāk tādā pat līmenī, kā self-driving auto.

Kaut kas tur, kur cilvēki ir ar mieru piemaksāt premium par īstu cilvēku (un tādas saliņas izlien visnegaidītākajās vietās, tai skaitā tādās, kuras jau sen prātīgāk būtu automatizēt)

Pētnieciskais darbs ir pašizpausme, tāpat mākslinieki. Ar to nodarbojas tik, cik vien var ar to nodarboties no mamuta nešanas brīvajā laikā - vai, pareizāk sakot, cik vien pārējā sabiedrība tos spēj uzturēt. Un tie vienmēr paši sev darbu izdomās.
Un, līdzīgi, visdažādāko veidu starpnieki/kapitāla apgrozītāji un tamlīdzīgi 'pa šķirbām' 99% nosmeļoši.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?