honeybee ([info]honeybee) rakstīja,
nezinu par "mēdz būt piešķirta", IMO elitārisms sūkā visur :) vienkārši tad, kad elitārisms ir tikai figņa pašas "elites" galvās, tas ir smieklīgi/nožēlojami/paciešami, problēma sākas, ja elitei iedod varu (nu tb ja "elitārās" literatūras rakstnieki sāktu diktēt to, kas *vispār* ir literatūra un kādas grāmatas drīkst izdot, man būtu tieši tādas pašas problēmas, ja)

bet vispār jau sāksim ar to, ka runa, ja nemaldos, bija par balsstiesībām. tas, ka valsts vadīšana ir kā amats, kam nepieciešama atbilstoša izglītība, man šķiet OK doma, bet tikai komplektā ar to, ka valsts vadītājiem ir jāpārliecina *visus* spriestspējīgos cilvēkus, ka viņi dara kaut ko jēdzīgu.

bet varbūt man automātiski izraisa pretestību jebkāda ideja, kas samazina kādas cilvēku grupas tiesības/iespējas/brīvības pakāpes. nu tb mani arī biedētu ideja, piemēram, uzlikt visiem bērniem nevainības jostu un atmūķēt pēc 16 gadu vecuma sasniegšanas, lai arī plusi tak milzīgi, vai ne? nekādas bērnu izmantošanas, nekādu teenage pregnancy, beeeet.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?