gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
''Vēl viens sūdīgs piemērs ir tas, ka sīkajiem skolā ieviesa obligātu kristīgo mācību/ētiku. Ņemsim arī vērā, ka "ētika" šajā izvēlē tika ieviesta vien tādēļ, ka ateisti protestēja pret obligātu kristīgo mācību. Situācijā, kad ar katru gadu pasliktinās vidējās sekmes dažādos tiešām vajadzīgos mācību priekšmetos, tāds jauninājums stundu sarakstā bija ļoti muļķīga ideja. ''

Nav ienācis prātā, ka viens no cēloņiem sliktām sekmēm ir vāja ētiskā audzināšna? Mūsdienu sīkie ir izlutināti līdz nelabumam. Vis tikai GRIB un GRIB un, ja nedabon, tad bez maz vai agresīvi kliedz uz vecākiem. Sarunājas tikai par to cik kuram maksāja viņa kārtējā nopirktā rotaļlieta vai šmotka. Mazi bērni runā par šmotkām.
Laukos ar to nav tik slikti un, manuprāt, tieši dēļ vecmodīgās audzināšanas, kur liberasms ar savām bērnu tiesībām u.c. ''coddling'' sūdiem vēl nav aizgājis.

Es protams nezinu cik kvalitatīvi šie ētikas priekšmeti būs (visdrīzāk atkarīgs no pedagoga), bet pati iniciatīva ir apsveicama. Viens no iemesliem kāpēc sīkie uzdirš mācībām ir pilnīgais nihilisms attiecībā uz pienākumu un vecāku nevaļība vai/un pasivitāte audzināšanas jautājumos. Tā kā bērns līdz 18 gadiem pusi savas nomoda dzīves pavada skolā, tad kāpēc pie reizes nepamācīt arī kā uzvesties ne-lamzaciski?

''Vēl viens piemērs - atkārtoti mēģinājumi kaut kā ierobežot sieviešu piekļuvi legāliem abortiem. ''

Kāds tam sakars ar skolu? A tā vispār, tas, ka kristieši lobē savu morāli ir tik pat pieļaujami kā liberastu nihlisma bīdīšana. Brīva valsts, zinies.

''Un vēl piemērs, ne gluži "atsviediens", bet gan bremzēšana ir kopdzīves likums.
''

Par šo neesmu dzirdējis. Saite?


Vēl kontekstā ar šo ņirdzīgi ir ņuņņas par Stambulas konvencijas zibenīgu neratificēšanu. Minētais dokuments ir viens vienīgs augstā pjedestālā uzlikts moralizējošs manifests. ''Tikumistu histērija'', kā paši asprātīgi nosaucāt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?