ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2015-10-22 00:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā zināms, pieliekot enerģiju, no fotoniem var dabūt t.s. pāru produkciju, t.i. citas daļiņas/ antidaļiņas, kas ir anihilācijai pretējs process.

Ticami, ka no visiem bozoniem var.

Ja gravitoni eksistē, tie arī ir bozoni.

Ja gravitoni eksistē => gravitācija kvantējas, tad ņemot vērā VRT secinājumu, ka gravitācija ir laiktelpas liekums, var induktīvi secināt, ka laiktelpa arī kvantējas. Iespējams, sastāv no tiem pašiem gravitoniem.

Ja augstāk minētie nosacījumi izpildās, tad pāru produkciju, tas ir tās daļiņas, no kurām sastāv viela, var dabūt tieši no laiktelpas, pieliekot tai enerģiju.

Teisti un tml publika var nomierināties, tā nav radīšana no nekā, jo a)vajag enerģiju, b)laiktelpa nav ``filozofiskais nekas``, pēdējam acīmredzot realitātē analogu nav.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2015-10-22 01:01 (saite)
Ko es zinu uzreiz (bez rēķināšanas): visi pārējie bozoni producē pārus (fotoni ("vistīrākais" gadījums, jo tas nenes lādiņu un ir ar spinu = 1) producē \(\gamma\gamma \to e^{+}e^{-}\), W+ nes elektrisko lādiņu un producē atšķirīgi lādētas daļiņas, \(WW \to e^{-}\bar{v}_{e}\), gluoni nes krāsas lādiņu un, attiecīgi, producē atšķirīgi krāsotas un lādētas daļiņas, piem., \(gg \to u^{r}\bar{u}^{\bar{g}}\); utt.), kas pirmajā tuvinājumā rosinā domāt, ka ar gravitoniem ir līdzīgi (no otras puses, gravitoni ir vienīgie bozoni ar spinu = 2, kas situāciju padara nedaudz mataināku). Principā, tā, kā pāru produkcijas diagrammās nav cilpu, tad izrēķināt to situācijai \(GG \to ??\) vajadzētu būt man pa spēkam (pie nosacījuma, ka tas jau nav izdarīts, bet šķiet, ka vismaz rokasgrāmatās nav; gravitoni pagaidām maz, kuru padziļināti interesē).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2015-10-22 01:05 (saite)
Neesmu cītīgi meklējis, bet uz sitiena arī šķiet ka nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2015-10-22 01:25 (saite)
P.S. Pāru produkciju pie enerģijas pievadīšanas var dabūt laukā no vakuuma šā vai tā, tas ir zināms. Vakuumā tā tikai nevar notikt spontāni, jo nav iespējams vienlaikus saglabāt enerģiju un impulsu (enerģijai \(h\nu = m_{e} c^{2} \Bigl[\gamma(v_{1}) + \gamma(v_{2})\Bigl]\), impulsam \(h\nu = m_{e} c \Bigl[\gamma(v_{1}) \underbrace{v_{1} \cos\alpha}_{\neq c} + \gamma(v_{2}) \underbrace{v_{2} \cos\beta}_{\neq c}\Bigl]\), pierādāms caur pretrunu, kur \(h\nu \neq h\nu\)).

P.S. Vakuumā spontāni var notikt virtuālu daļiņu pāru produkcija, jo tās neatrodas uz masas čaulas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2015-10-22 08:17 (saite)
Tbš, cilvēku valodā runājot, "ja es ļoti negribu iet pie zobārsta, bet pieraksts jau ir, tad, pieliekot pietiekami daudz enerģijas, es šo vizīti varētu padarīt par laiktelpā neeksistējošu - bet zato dabūt no viņas vielu, kam, iespējams, piemīt šī apmeklējuma īpašības"?

^^

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2015-10-22 09:43 (saite)
Hmm. Izejot no tā, ka sākuma nosacījumi mums ir (es ļoti negribu iet pie zobārsta), eksperiments ir realizējams. Tiesa gan labs jautājums ir, kā iegūt tieši vēlamās - šajā gadījumā ``apmeklējuma`` īpašības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?