ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-03-11 12:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pareizi jautājumi, aplamas atbildes
Zazis te

http://klab.lv/users/zazis/435673.html

uzdod samērā sensu meikojošus jautājumus un parāda reālu problēmu, tikai secinājumi ir pa kreisi no realitātes.

Viss ir vienkārši: Pat ja mēs te Eiropā no kaut kā atteiktos - tas neko nemaina. Lielākie emitētāji ir augošās valstis - Indija, Ķīna, Indonēzija, DA Āzija, Āfrikas valstis, Brazīlija. Viņiem ir daudz iedzīvotāju, pozitīva dzimstība. Viņi grib dzīvot tādā pašā līmenī ka attīstītās rietumu valstis. Tas ir normāli.

Tātad uzdevums ir nevis novilkt rietumus līdz augošo valstu līmenim, bet pacelt augošās valstis līdz rietumu līmenim.

Novilkt rietumus uz leju protams var, tas ir tas ko piedāvā zazis &co, bet problēma ir tajā ka tas neko nedotu, Eiropa ir sīkums emisijas aspektā.

Tātad vajag pacelt visu pasauli līdz Rietumu līmenim.

Nav iespējams? Ir iespējams. Atslēgvārds ir enerģija. Tas ir vienkārši - ja tev ir enerģija, tu vari realizēt endotermiskus procesus - tas nozīmē ražot metālus un plastmasas no atkritumiem, degvielu no CO2 un ūdens, dzeramo ūdeni no jūras ūdens, būvēt advancētas automatizētas daudzstāvu lopkopības fermas utt. Precizējot par enerģiju - svarīgs ir ne tikai absolūtais iegūtās enerģijas daudzums, bet enerģijas plūsmu blīvumi un enerģijas koncentrācija.

Praksē tas nozīmē atomelektrostacijas. Daudz atomelektrostaciju visur kur tās var būvēt.

Nu un tālākā perspektīvā vēl arī orbitālos saules enerģijas uztvērējus + superdziļos urbumus ģeotermālajai enerģētikai. Nu un kodosintēzi, ja sanāks.

Tik tālu par enerģētiku kas ir pamats, tagad par politiku. Industriāli - tehniski attīstītākās sabiedrības protams ietekmēs mazāk attīstītās un augošās, ja kāds grib saukt to par koloniālismu, lai dara tā, būtība no tā nemainās. Ko var darīt sakarīgāk nekā iepriekš? 1) Operatīvi militāri tehniskā līmenī palīdzēt viņiem tikt vaļā no visādiem HAMAS, ISIS, Boko haram, Hezbollah, Taleban utt. 2) Tajā pašā laikā neuzspiest viņiem mūsu dzīves veidu bet dot tikai inženierthnisko palīdzību tur kur nepieciešams: Attīrīšanas iekārtas, enerģētika, slēgtie cikli, advancēts transports un sakari utt. Viss pārējais - kapitālisms parastais - tirgoties ar viņiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?