honeybee ([info]honeybee) rakstīja,
Redz, ja būtu teikts "bioloģiski ir izšķirami divi dzimumi, un lielākā daļa cilvēku bioloģiski (un tikai bioloģiski) atrodas diezgan tuvu vienam vai otram polam" vai varbūt "reku divi normālsadalījumi, un katrs cilvēks palīdīs zem viena vai zem otra" (sorry, man nav ne jausmas, kā tas saucas, bet es esmu diezgan pārliecināta, ka statistikā kaut kas tāds ir), tad man tā šķistu diezgan ok argumentācija un arī sadzīvē nebūtu iebildumu domāt, ka cilvēks bioloģiski ir "tipa vīrietis" vai "tipa sieviete".
Bet tas nav tas, ko viņš apgalvo. Viņam ir strikta binaritāte un viss pārējais ir patoloģija, UN viņš visnotaļ apgalvo, ka ir iespējams un pietiekami (pētāmi) bieži novērojamas pretrunas starp dažādām dzimuma "komponentēm", which begs a shitload of questions.

Un turklāt viņš pats tur pievieno arī uzvedību (kas ir another can of worms), izskatu (oh jeez) un seksuālās preferences (yegods), un šeit jau nu gan kleimot "stingru binaritāti" plus salikt to ar "stingri bināriem dzimumiem" jau nu gan aiziet totālā 24-dzimumu-un-varavīksnes-ponija lauciņā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?