Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
"In 1999 carried out a high tech exam of the soil."

Ok, lol, principā ar šo arī mierīgi varētu pietikt.
1999. gadā ģeoradaru tehnoloģijas bija vēl pumpaina tīņa attīstības līmenī, ar tām varēja varbūt kādu masīvu mūrētu katakombu sistēmu "uztaustīt". Ne jau apgalvot, ka ģeoradars var "detect minute earth disturbances". Šitais vēl nav attiecināms pat uz mūsdienu ģeoradariem.
Arī pēc mūsdienu ģeoradaru datiem neviens nopietns pētnieks neņemtos kaut ko apgalvot vai noliegt "100%", kā tas ir gnidrologa dezinfografikā. Izrakumus ģeoradari vēl nav aizstājuši.

Ja šis nebūtu tik klaji acīmredzams stulbums, kam ar zinātnisku izpēti nav nekāda sakara, tad tālāk varētu uzdot dažādus neērtus jautājumus par metodoloģiju un analīzes materiālu. Bez jau tevis minētā par ierīces parametriem, svarīgāks ir jautājums par skenētās teritorijas izvēli un tās pamatojumu: pēc kādām ziņām tika pieņemts, ka masu kapi meklējami tieši tur, un nekur citur? Kurš interpretēja ģeoradara iegūto datu vizualizācijas? Ar mašīnīti pa pļaviņu pastumdīties katrs var. Bet ģeoradara datu vizualizācijas un to apjoms ir tāds, ka tur tā vienkārši paskatoties neko vispār nevar saprast, tur vajag speciālistu ar pieklājīgu pieredzi tieši specifiski šajā jomā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?