ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-07-06 15:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atkal raud
par pārāk augstām prasībām

https://www.lsm.lv/raksts/dzive--stils/vecaki-un-berni/06.07.2023-tiesibsargs-riga-atsija-vidusskolenus-parkapj-tiesisko-regulejumu.a515609/?utm_source=inbox&utm_campaign=news&utm_medium=frontpage

Varbūt jēdzīgāk ir saglabāt augstas prasības bet uzlabot pamatizglītību?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]resort
2023-07-06 16:17 (saite)
> Spēkā esošais tiesiskais regulējums paredz, ka uzsākt vispārējās vidējās izglītības programmas apguvi ir tiesīgs ikviens skolēns bez vecuma ierobežojuma

> faktiski ir liegta iespēja turpināt iegūt vispārējo vidējo izglītību Rīgā. Arī opcija iegūt izglītību neklātienes un tālmācības formā nav līdzvērtīga iespējai iegūt vidējo izglītību klātienes formā.

Pirmajā paragrāfā nav apsolīta forma, jeb uzsāc programmas apguvi kā māki. Kā arī nav apsolīta vieta, kur to darīt (Rīga). Kā arī viena tiesības nav cita pienākums.

Tad jajautā, ja par līdzvērtību, vai valstij ir kapacitāte nodrošināt visu devītklasnieku potenciālu uzņemšanu vienlīdzīgā vidusskolā? Varbūt jāsāk centrāli plānot, un ja, teiksim, Rīga pārpildās, tad nejaušības kārtībā nosūtām skolnieciņus uz, teiksim, Api, Auci vai Dagdu. Varbūt valstī javeido viena liela vidusskola, kur koncentrēt visus vidusskolēnus vienā vietā, bez alternatīvām. Vienādos bikškostīmos, ar cipariem uz krūts.

https://youtu.be/eMVysV1lp98?t=2m22s

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]resort
2023-07-06 16:24 (saite)
> liegta iespēja turpināt iegūt vispārējo vidējo izglītību Rīgā

Starp citu, ar ko Rīga ir īpaša? Ir liegta iespēja turpināt vispārējo vidējo izglītību arī Taurupē, lmao.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?