ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-05-10 14:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Stambulas konvencija
Man te cilvēki (saprātīgie oponenti) saka ka Stambulas konvencijas ratifikācija ir redundanta (t.i. nav nepieciešama) jo viss juridiskais pamats jau ir krimināllikumā parastajā un ka Stambulas konvencijā esošie formulējumi veicina neopuritānisma (t.s. wokisma) ideoloģijas izplatīšanos.

Kontrarguments:

Būtiska mūsu sabiedrības daļa joprojām ir mapati.

Ko nozīmē `` mapati``, to ir viegli saprast, palasot sc lietotāja `` Mapats`` tekstus tajā kas attiecas uz dzimumu problēmu.

Nu un tātad ja pietiekama sabiedrības daļa joprojām ir netīri mapati, tad mums šī sabiedrība ir jātīra un mapatisms no šī kontingenta jādabū ārā. Tāpēc ratificēt ir nepieciešams.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-05-10 16:19 (saite)
/ kur tās neratificēšana arī ir vēstījums, un ļoti nepatīkams/

Nu jā vēstījums tipa `` mapati, jūs esat īsti veči``

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-05-10 20:44 (saite)
Es kā formu grozītājs personīgi esmu maz ieinteresēts "vēstījumos" un naratīvos, es te pamatā skatos uz prognozējamajiem rezultātiem.

Vai starp SK ieviešanas sekām ir sagaidāma vardarbības ģimenē krišanās? Ja tā, tad kādi ir proponētie modeļi šādām izmaiņām (ņemot vērā to, ka SK, strikti ņemot, nav likums)? Vai ir sagaidāmas negatīvas eksternalitātes? Protams, pēdējais jautājums ir parciāli atkarīgs no personīgajām prioritātēm un vērtībām un nesākšu šeit vēl vienu sraču, iztirzājot to variantus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-05-10 20:45 (saite)
Mana hipotēze būtu ka likumiem paliekot tiem pašiem varētu nedaudz pamainīties mentu iekšējās instrukcijas kuras viņiem liek teiksim asāk/ operatīvāk reaģēt uz noteiktiem signāliem. Nu kā Jēkabpils gadījumā. Visticamāk jau tīri formāli juridiski viņi visu izdarīja pareizi, tur sūdzības pieņēma, netuvošanos noteica, bet izpalika intensīvāks monitorings/ kontrole utt. Tagad viņi pēta to lietu un šī ir tikai mana hipotēze.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?