ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-04-14 14:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lauku svece?
[paldies Juvenal par norādi]:

Šis tipa filozofs saka burtiksi sekojošo:

Artis Svece
https://satori.lv/article/dzivotne-zinatniekiem

\\"Un atbilstoši Latvijas gadījumā risinājums diez vai ir ieguldīt tikai tajās nozarēs, kas, piemēram, vajadzīgas nākotnes tehnoloģiju attīstībai. Es zinu, ka tas izklausās skaudīgi un ir pretēji zinātnes administratoru sapņiem. Bet man ir aizdomas, ka šāda stratēģija radīs tikai jauno zinātnieku eksportu uz tām vietām, kur zinātnes dzīvotnes ir dinamiskas un nepastāv pastāvīgā iznīkšanas draudu režīmā."\\

Nez viņam nav ienācis prāta ka tad ja neiegulda ``tajās nozarēs, kas, piemēram, vajadzīgas nākotnes tehnoloģiju attīstībai`` tad sekas ir - zinātnes dzīvotnes nav dinamiskas un pastāv pastāvīgā iznīkšanas draudu režīmā? Varbūt daram tā lai šādi nav un tad viņi nemuks prom?

Bet vispār - kāda starpība? Galvenais lai viņi domā, pētī, atklāj. Vienalga kurā vietā. Nāks par labu visiem. Šejienei arī.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2023-04-14 14:48 (saite)
That which is subsidised is promoted

(Atbildēt uz šo)


[info]begemots
2023-04-14 15:18 (saite)
Jūs tur abi ar juvenālu laikam nelasāt pēdējos 2 teikumu.

"Bet Latvijas zinātnieki šādā režīmā dzīvo pastāvīgi [es: tas ir, izaug un aizbrauc]. Atbilstoši Latvijas zinātnes pirmais uzdevums ir izveidot dzīvotni, kurā cilvēki gribētu uzturēties, un tad būs iespējami arī lielāki mērķi."


Citiem vārdiem sakot, nav jēgas izkaisīt pa figņai izcilības centros un novirzīt naudas, KAMĒR nav zinātnes vide: "Netiešā veidā tiek norādīts, ka viņi taču slinko, bet patiesībā nav dzīvotnes, kurā šie zinātnieki varētu eksistēt, ir tikai pusizžuvusi peļķe, kurā daži kurkuļi piedalās kaut kādā loterijā par tiesībām vēl dienu izdzīvot. "

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-04-14 16:14 (saite)
A to zinātnes vidi jau var radīt tikai ja ir izcili speciālisti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2023-04-14 19:39 (saite)
Esmu strādājis Universitātē un Universitātes slimnīcā. To zinatnes dzīvotni smacē nost tie paši faktori, kas visu pārējo - birokrātija, alokholisms, fondu apgūšana, korupcija.

Lai zinātnieks pagrieztu kloķi, viņam jāuzraksta birokrātiska cedele kopā ar kolēģi alkoholiķi, bet uz viņa darba vietu cierē korumpētais fondu apguvējs.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?