ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-12-09 19:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Natālisms un antinatālisms
Kas ir interesanti: Ja skatās wiki tad topiks par antinatālismu

https://en.wikipedia.org/wiki/Antinatalism

ir apmēram 5x garāks par topiku par natālismu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Natalism

[ te gan jāpiezīmē ka nav gluži kā Gnidrs baidās un natālisma politikas ir visai izplatītas, tur ir uzskaitījums kurās valstīs.]

Bet in general vienīgais sensu meikojošas antinatālisma variants ir ja mēs dabisko cilvēku atražošanos aizstājam ar kādu tehnoloģiju un radam cilvēkus mērķiecīgi, tehnoloģiski - tas būtu artifical uterus, radikāla kiborgizācija vai beigu beigās mind uploading ar nepieciešamas paaudžu nomaiņas izbeigšanos.

Lieki teikt, ka visas šīs metodes vēl ir tikai izpētes stadijā un reālu tehnoloģiju mums nav tāpēc šķiet ka ir vērts vispirms līdz tām tikt un tikai tad bīdīt antinatālismu .


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2022-12-10 14:35 (saite)
Hābers, Feinmans, Ginzburgs, Pauli u.c. — aha, noteikti caur nepotismu kaut kur iebīdīti, nevis snieguši fundamentālu pienesumu cilvēces intelektuālajai bagāžai un zinātnes attīstībai. Prātiņ, nāc mājās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-12-10 14:38 (saite)
Tātad Gnidram ir hipotēze, ka kaut kur ir simtiem nezināmu ģēniju kuru darbos organizētā veidā nospēra visi šitie žīdi sākot ar Einšteinu.

Nu teiksimtā hipotēzei ir paliels evidences parāds, sevišķi ņemot vērā visu to zinātnieku publikācijas, uzstāšanās konferencēs, sarunas ar kolēģiem utt. Jā okej tas viss ir gigantisks teātris ugu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?