ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-12-01 12:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pasākums ``Juvenal`` raksta:
//Un ļaužu masās valda apjukums. Racionāli būtu, ja sabiedrība vienotos par universālo dividendi, par darbu automatizācijas atbalstu, par spēju attīstības programmām, par sadarbības sabiedrību, par iekļaušanu un sociāli liberālu taisnīgumu. Bet patiesībā nabadzīgie cilvēki ir visvairāk pret šo. Viņiem liekas, ka pašu nopelnītie centie ir labāki nekā sadarbības sabiedrībā kopīgi sasniegtā labklājība.//

Paskatīsimies.

Tātad:

1) Univesral basic income: Pirmajā momentā liekas sakarīga ideja bet ja paskatās dziļāk tad šķiet ka tā ir resursu sadrumstalošana un efektivitātes samazināšana, tas pats vecais piemērs ``katram pa piecītim, visi joprojām nabagi``.
2) Sadarbības sabiedrība - ko tas īsti nozīmētu? OK, sabiedrībā ir nepieciešams iestrādāt drošības sistēmas kuras automātiski novērš palīdzības nesniegšanu avāriju gadījumos, nu tas nozīmē ugunsdzēsējus, ātro palīdzību, citus avārijas dienestus, glābējus, sociālos dienestus. Tas viss ir, to visu protams vajag attīstīt. Kas vēl?
3) Automatizācija - okej.
4) Spēju attīstības programmas? Nu tas ir izglītība. Izglītība ir.
5) Iekļaušana un sociāli liberāls taisnīgms? Neizklausās labi, iekļaušanas vietā vajag attīstīšanu, sk. punktu 4 un ko te vispār nozīmē taisnīgums?


Vēl ``juvenal`` saka:

cīņas un optimizācijas vietā ir sadzīvošana un izdzīvošana.

kas arī nav laba doma, jo var apturēt progresu.

Tāda uz sadzīvošanu balstīta sistēma būs mazāk apbruņota un līdz ar to mazāk stabila pret perturbācijām + atteikšanās no optimizācijas nozīmē neefektīvu sistēmu kura atkal vieglāk izjūk.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

ubi
[info]jan09
2022-12-05 00:35 (saite)
universal basic income:
ļoti daudz plusu par!
iespēja strādājošām mātēm / tēviem strādāt mazāk, bet vairāk laika veltīt bērniem, iespēja nabadzīgajiem veltīt laiku pašattītībai, iespēja cilvēkiem ar iniciatīvu / vēlmi pacelties, utt

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: ubi
[info]ctulhu
2022-12-05 01:04 (saite)
Aplami.

- Vecākiem labāk maksāt bērnu pabalstus
- Nabadzīgos vajag izglītot, OK viņiem var maksāt par mācīšanos, citādi viņi sēdēs uz tā ubi un dzers :D
- cilvēki ar iniciatīvu tāpat pacelsies

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?