ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-08-18 17:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Iespējamais risinājums
Adirred saka ka viena no demokrātijas problēmām esot sekojoša:

//Tā nu ir, ka krietna daļa cilvēku, kuri ir gudri un apdāvināti, izvēlas neiet politikā. Un to var saprast. Savukārt krietna daļa politikā gājēju ir uzmanību alkstoši, varaskāri egocentriķi. //

Bet tad jau sanāk ka tieši šo te parciāli risina izglītības cenzs. Tieši šiem mazāk gudrajiem / apdāvinātajiem bet varaskārajiem būs grūtāk tur tikt iekšā. Pareizs filtrs.

Iespējama ka tas strādā 2 līmeņos, jo ja vide tajās politikas aprindās kļūs vairāk intelektuāla - piemērota gudriem apdāvinātiem cilvēkiem tad viņi vairāk arī tur piedalīsies. Ja viņi vairāk tur piedalīsies, vide kļūs mazāk piemērota prastiem varaskāriem egocentriķiem. Izskatās pēc pašuzturoša procesa.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2022-08-18 17:27 (saite)
Okej. Normāli cilvēki ar augstāko, varaskāri egocentriķi ar augstāko, normāli cilvēki bez augstākās, varaskāri egocentriķi bez augstākās. Ja pēdējās 2 kategorijas svītrojam, man šķiet ka kopumā kvalitāte uzlabojas. Kāpēc? Jo tad normālajiem ar augstāko būs jātiek galā vairs tikai ar varaskārajiem egocentriķiem ar augstāko. Mazāk čakara.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?