302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
Es gan neteiktu, ka "Prometeja" inženieriem ir absolūts (vai pat būtiski novērojams) Edgars Alans par saviem biedriem. No mums atšķirīga psiholoģija (un samērā labi saprotama lielummānija, dievi radītāji taču) — jā, bet po? Nevaru teikt, ka tādu pamanīju.

Pamatidejai piekrītu, kaut gan es varu iztēloties būtnes, kurām vienkārši nav kultūras/sociuma mums saprotamā veidā (triviālais piemērs būtu spieta saprāti, starp mazāk triviāliem varētu ierindot inhorojus vai tos pašus "skremblerus" (kuru attiecības ar savu kuģi un to precedence vispāri paliek atklāts jautājums)).

Teorētiski šāda pieeja gan varētu arī nostrādāt: "izolē dažus īpatņus no pamatgrupas un iemācies komunicēt ar tiem, pēc tam atgriezies un komunicē ar pamatgrupu" ir stratēģija, ko samērā veiksmīgi ir izmantojuši dažādi misionāri un kolonisti tepat uz vietējās planētas (protams, tā, kā šajos gadījumos komunikācijai bija jāpārvar tikai valodu un kultūru, nevis saprātu klašu robeža, uzdevums sanāca daudz vieglāks un bez vajadzības meklēt veidus, kā nesaprotamo entitāti "uzlaust").


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?