ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
Tāpēc jau ir salīdzinājums ar epidēmiju ka arī klimata izmaiņu novēršanā ir tieši viens labs skaidrs risinājums, kuram vajag steidzami sekot - būvēt AES. Visi citi ir risinājumu imitācijas, ja parēķina jaudas. Jā es zinu ka tas ir dārgi, bet nu tad šie ir nepieciešamie izdevumi, ja mēs vispār to klimata problēmu uzskatām par nopietnu. Lēta risinājuma nav, pa lēto var dabūt tikai emmm izstrādājumu ar risinājuma garšu un tieši tas ir visas šīs publiskās kampaņas par ēšanas paradumu maiņu un tml hipsterošanās.

Par pārējiem enerģijas avotiem īsumā, gan jau ka zini bet enīvej:
- kodolsintēze: vēl nav funkcionāla prototipa, mēs nezinām vai plazmas stabilitātes problēmas izdosies atrisināt, kvests velkas jau no XXgs 70 gadiem.
- Saules baterijas: kā tu zini UV tos pusvadītājus degradē, viņas ir regulāri jāmaina. Ja izdodas šo atrisnāt un noklāt ar viņām kko tādu kā sahāra, OK tas varētu būt vērā ņemams komponents.
- stacijas kuras izmanto ūdens un gaisa plūsmas: atkarājas no šīm plūsmām, t.i. atkarājas no laikapstākļiem. Tāpēc nevar būt pamata avots. [ OK principā var būvēt lielus konvekcijas torņus ar turbīnām iekšā, ja augstums pietiekams, plūsma tur būs]



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?