ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-07-07 22:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
recenzija :D
Tātad filma, šāda:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sea_Fever

Tēma: zvejnieki uz tralera satiek exotisku jūras faunu kas ir tipa infekciozs organisms vai to kolonija, dod mikroskopiskas sporas, dīgļi/ kāpuri, arī mikroskopiski attīstās cilvēkos un viņus nobeidz.

Piezīmes:

1) Uz tralera nav EPIRB, neviena. Kā viņi atļauju iziet jūrā dabūja?

https://en.wikipedia.org/wiki/Emergency_position-indicating_radiobeacon

2) Uz tralera no sakaru ierīcēm ir 1 (viena) CB rācija [tā saplīsa, jo nokrita no griestu stiprinājuma]. Īsviļņu radio nav, satelītsakaru nav, jautājums tas pats.
3) Notiek pacilāta debate vai tipa mēs varam piestāt krastā ja esam inficēti un vai caur to mēs neapdraudēsim citus. Milzīgi jauki, a aizbraukt līdz ostas reidam, kur sākas mobilo sakaru pārklājums un piezvanīt, a? [Smārtfons viņiem ir].


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2021-07-07 22:56 (saite)
Neaizmirsīsim to, ka pašās beigās, kad puse komandas ir ņēmusi nelabu galu un par atlikušo vēl nav zvanīts, jaunā zinātniece pacilāti cenšas kavēt glābšanos no kuģa un mēģinājumus izsvēpēt organismu no kuģa tilpnes, aizbildinoties ar to, ka tas taču ir rets un saudzējams.

Nepārprotiet mani, es visādā ziņā novērtēju gatavību riskēt jaunu zināšanu iegūšanas labad, bet ir drosme un tad ir stulbums.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-07-07 23:28 (saite)
Es labticīgi pieņemu ka filmas veidotāji gribēja parādīt varoni aļa tie cilvēki kas neapēda sēklu kolekciju Ļeņingradas blokādē, tikai tur ir viena nianse: Ja tev jau ir ievākti jaunā organisma sporu, olu, dīgļu paraugi tad nah vibrēt par kuģī ielīdušo šamā exemplāru?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-07-07 23:35 (saite)
Eksakti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-07-08 00:05 (saite)
Droši vien PETA aktīviste vai vegāns.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?